Wenger niet in paniek ondanks dreigende tweede plek

Reacties

Voor het vijfde jaar op rij dreigt Arsenal de groepsfase van de Champions League als nummer twee af te sluiten. De afgelopen vier seizoenen volgde daarop uitschakeling in de achtste finale, maar manager Arsène Wenger laat zich er niet door uit het veld slaan.

Wenger niet in paniek ondanks dreigende tweede plek

Arsenal moest woensdagavond van Paris Saint-Germain winnen, maar speelde in plaats daarvan met 2-2 gelijk. Daardoor gaat de Franse kampioen op basis van onderling resultaat aan de leiding in Groep A met nog een thuiswedstrijd tegen Ludogorets voor de boeg. Alleen als Arsenal op bezoek bij FC Basel een beter resultaat boekt dan PSG, kunnen The Gunners nog eerste worden.

'We staan nu tweede, maar het is nog niet voorbij, al is de kans negentig procent dat we tweede worden', reageerde Wenger na afloop tegen Sky Sports. 'We hebben nog geen wedstrijd verloren in deze groep. Of het genoeg is om eerste te eindigen? Dat weet ik niet. Is dat slecht voor ons? We zullen de loting moeten afwachten. Wat ik teleurstellender vind is dat het niet gelukt is om te winnen.'

Arsenal wacht daardoor alweer drie duels op een zege, omdat ook de confrontaties met Tottenham Hotspur (1-1) en Manchester United (1-1) onbeslist eindigden. 'We hebben niet verloren, maar we zijn het momentum wel een beetje kwijt. Maar we speelden ook vanavond weer tegen een goed team. We zijn achttien wedstrijden ongeslagen, er is geen enkele reden tot paniek.'

Dat geldt al helemaal niet voor PSG. Trainer Unai Emery was blij met het gelijkspel in Londen. 'Hier vertrekken met de eerste plaats is belangrijk. De ploeg verdiende het gelijkspel en verdient het om eerste te worden. Dit was een goede test om te zien waar we staan als ploeg. Ik ben tevreden', aldus de Spaanse coach van PSG, dat in eigen land derde staat met drie punten achterstand op koploper Olympique Nice.

Overigens is het nog geen uitgemaakte zaak dat eerste worden in de groepsfase een betere loting oplevert voor de achtste finale. Grootmachten als Barcelona en Atlético Madrid zijn weliswaar al zeker van de eerste plaats in hun poule, maar topploegen als Manchester City, Bayern München en Real Madrid zijn na vijf wedstrijden tweede. De loting is op 12 december.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.