Wenger na zege op Wembley verlost van Mourinho-vloek

Arsenal heeft Chelsea afgetroefd in de strijd om het Community Shield: 1-0. Daarmee heeft Arsène Wenger voor het eerst in de geschiedenis zijn vijand José Mourinho verslagen.

Na een matige openingsfase greep Arsenal in de 24ste minuut de leiding op Wembley, door toedoen van Alex Oxlade-Chamberlain (op de foto met Santi Cazorla). De rechtsbuiten van Arsenal dribbelde langs de zwak opererende Cesar Azpilicueta en knalde de bal vervolgens met zijn zwakke linkerbeen in de verre kruising: 1-0.

Het doelpunt was een van de weinige hoogtepunten van de eerste helft. Chelsea kwam tien minuten voor de pauze dicht bij de gelijkmaker, maar Ramires kopte tot ongeloof van zijn manager José Mourinho rakelings over.

In de tweede helft werd Chelsea sterker. Met een prachtige steekpass bood Cesc Fabregas een enorme kans aan Eden Hazard, maar de normaliter zo koelbloedige Belg schoot over. In de 69ste minuut toonde Petr Cech zijn waarde voor Arsenal met een geweldige redding op een vrije trap van Oscar. De ex-goalie van Chelsea onderstreepte daarmee zijn uitstekende debuut namens The Gunners.

Het lukte Chelsea niet zijn overwicht uit te drukken in een gelijkmaker. Sterker nog: het was Arsenal dat op de counter vlak voor tijd nog een paar grote kansen kreeg. Gescoord werd er niet, waardoor Wenger eindelijk zijn eerste zege op Mourinho geboekt heeft. Daar had hij liefst veertien duels voor nodig. Van de afgelopen dertien duels verloor hij er zeven en eindigden er zes in een remise. Nu is hij eindelijk van de Mourinho-vloek verlost.