Wenger moet Welbeck missen en baalt van volle kalender

Reacties

Arsenal-spits Danny Welbeck moet de FA Cup-finale tegen Aston Villa missen en waarschijnlijk ook de komende interlands van Engeland, die volgens manager Arsène Wenger verkeerd zijn gepland.

Wenger moet Welbeck missen en baalt van volle kalender

Volgens Wenger is Welbeck zaterdag waarschijnlijk wel hersteld van zijn knieblessure, maar ontbreekt het hem aan wedstrijdritme om tegen Aston Villa een rol te kunnen spelen op Wembley. De Franse manager heeft ook twijfels of de aanvaller fit genoeg is voor de aanstaande interlands van Engeland tegen Ierland en Slovenië, op 7 en 14 juni.

De interlandverplichtingen van zijn spelers geven Wenger sowieso meer kopzorgen, want in de ogen van de Franse manager biedt de overvolle FIFA-kalender onvoldoende ruimte voor de noodzakelijke rust. Zeker gezien de vervroegde start van het Premier League-seizoen 2015/16, met het oog op het EK van volgend jaar.

Herstel
'De spelers hebben een WK achter de rug, geen winterstop gehad en als je de FA Cup-finale bereikt, dan speel je nog op 30 mei. De Europese internationals zijn zelfs nog tot 14 juni actief, en vervolgens start de competitie op 8 augustus', somt Wenger het programma op. 'Als je uitgaat van een voorbereiding van zes weken, waar is dan de tijd voor herstel?'

Voor de Zuid-Amerikaanse internationals van Arsenal (de Colombiaanse doelman David Ospina en de Chileense aanvaller Alexis Sánchez) is er nog minder gelegenheid bij te komen van het seizoen. De twee zijn actief op het toernooi om de Copa América, dat van 11 juni tot 4 juli wordt gehouden in Chili.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.