Wenger moet in Brussel beroep doen op jonge talenten

Reacties

Arsenal treedt woensdagavond in Brussel voor de Champions League aan met een onervaren verdediging. Manager Arsène Wenger mist een aantal belangrijke krachten tegen Anderlecht, maar de Fransman heeft alle vertrouwen in zijn jonge ploeg.

Wenger moet in Brussel beroep doen op jonge talenten

'We hebben veel blessures, maar dat mag geen excuus zijn', aldus Wenger tijdens de persconferentie. 'We zullen kwaliteit moeten leveren en ik verwacht dat mijn ploeg veel strijd levert op het veld.'

Wenger moet in het Constant Vanden Stockstadion een beroep doen op jonge talenten. Mesut Özil, Olivier Giroud, Laurent Koscielny en doelman David Ospina ontbreken door blessures, terwijl keeper Wojciech Szczesny geschorst is. Daardoor maakt derde doelman Emiliano Martinez waarschijnlijk zijn debuut in de Champions League.

'Ik heb het volste vertrouwen in Emiliano, hij is er klaar voor', aldus de Fransman. Volgens de Engelse media zit de zeventienjarige Ryan Huddart mogelijk op de bank als reserve-doelman. Verder is de verwachting dat de negentienjarige Calum Chambers de langdurig geblesseerde Debuchy vervangt als rechtsachter, terwijl linksachter Nacho Monreal in het centrum van de verdediging gaat spelen bij afwezigheid van Koscielny.

De manager van The Gunners wil het gemis van zijn sterkhouders niet als excuus opvoeren, al beseft ook hij dat met name de defensie een zorgenkindje is dit seizoen. 'Vorig jaar hadden we zeventien clean sheets met dezelfde verdedigers en nu lukt het defensief niet', aldus de ervaren oefenmeester. 'Onze verdedigende efficiëntie is er niet. Je kan niet overleven op het hoogste niveau als je altijd twee goals incasseert. Dat is onmogelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.