Wenger krijgt teleurstellend nieuws over Podolski

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft een tegenvaller moeten incasseren. De Duitse aanvaller Lukas Podolski is waarschijnlijk pas weer in november inzetbaar.

Wenger krijgt teleurstellend nieuws over Podolski

Podolski raakte dinsdag kort voor rust geblesseerd in het duel met Fenerbahçe, dat door de 2-0 nederlaag in Londen definitief een plaats in de Champions League kon vergeten. 'Zijn bovenbeen is zwaarder beschadigd dan aanvankelijk aangenomen', zei Wenger na de conclusies van nader onderzoek naar de blessure van de Duitser onder ogen te hebben gekregen.

In plaats van de verwachte drie weken staat Podolski zeker twee maanden buitenspel, waarmee hij ook vier WK-kwalificatieduels van Duitsland moet missen. 'Het is een grote teleurstelling. We hebben een hoge prijs betaald voor de zege op Fenerbahçe', aldus Wenger.

Podolski was niet de enige die niet ongeschonden uit de strijd met Fenerbahçe kwam. Maar de gevolgen van het Champions League-treffen zijn voor Aaron Ramsey en Jack Wilshere beduidend minder verstrekkend.

'Het nieuws is redelijk positief', aldus Wenger over de middenvelders. 'Ze hebben wat butsen en bulten, maar ze zijn zondag van de partij.' Dan wacht Arsenal de beladen stadsderby tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen