Wenger jubelt na gouden wissel: 'We zijn helemaal terug'

Reacties

Arsène Wenger was na de 2-1 zege op Leicester City ontzettend trots op zijn ploeg. De manager van Arsenal had zelf een grote hand in de triomf, want hij bracht vlak voor tijd Danny Welbeck in die kort daarna de winnende goal maakte.

Wenger jubelt na gouden wissel: 'We zijn helemaal terug'

Het was een prachtig moment voor de 25-jarige spits, die vanwege een slepende knieblessure dit seizoen nog geen minuut in actie kwam. 'Het was geweldig voor hem. Ik ben ontzettend blij. Hij is een geweldige jongen en heeft een heel zware periode achter de rug. Hij heeft keihard geknokt om terug te komen en dat is beloond', aldus Wenger.

Wenger liet zich opvallend genoeg ontvallen dat hij eigenlijk van plan was om Welbeck nog een week op te trainen. 'Het was mijn idee om hem pas volgende week te laten spelen, maar hij maakte op de laatste twee trainingen een erg goede indruk.' Wenger klopte zichzelf na afloop op de borst over zijn beslissing om Welbeck te laten spelen. 'Het was een geweldig besluit, want hij heeft laten zien een geweldige speler te zijn.'

Bepalend
Welbeck scoorde in de allerlaatste minuut van de extra tijd en deed daarmee het volledige duel kantelen. Tot twintig minuten voor het einde stond Leicester namelijk met 0-1 voor. 'We hebben ons echt fantastisch teruggeknokt na die achterstand. Dit resultaat is een cruciaal moment in het seizoen. Toen het 1-0 stond, stonden we virtueel acht punten achter op Leicester. Nu bedraagt de achterstand nog maar twee punten. Dat is een bepalend verschil.'

Met nog twaalf wedstrijden te gaan ligt de titelrace in de Premier League dus weer helemaal open. 'Er is nog een lange weg te gaan en we hebben nog veel topwedstrijden te gaan, maar we zijn nu uit onze dip en zijn helemaal terug', sloot Wenger af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.