Wenger hoopt op behoud Walcott: 'Hij hoort bij Arsenal'

Theo Walcott was de grote man van Arsenal in de doelpuntrijke wedstrijd tegen Newcastle United (7-3). Met drie doelpunten en twee assists bekroonde de aanvaller een geweldig optreden.

Wenger hoopt op behoud Walcott: 'Hij hoort bij Arsenal'

Het worden interessante weken voor de pijlsnelle Engelsman. Zijn contract bij Arsenal loopt aankomende zomer af en een akkoord tussen de twee partijen is nog niet bereikt. Gezien zijn knappe prestatie tegen Newcastle United zijn de ogen nu des te meer op Walcott gericht.

Manager Arsène Wenger was in de wolken met Walcott. In de afgelopen weken zette de Fransman hem in als centrale aanvaller en dat lijkt zo zijn vruchten af te werpen. 'Hij deed het geweldig. Hij kan absoluut in de as spelen, daar ben ik na het duel met Newcastle zeker van overtuigd', aldus de manager na afloop van de alsnog ruimschoots gewonnen wedstrijd.

Of men bij Arsenal nog lang van Walcott kan genieten, is maar de vraag. 'Mijn wens is om het contract van Walcott te verlengen, dat heb ik al meerdere keren aangegeven. Dat ligt niet alleen aan deze wedstrijd. Als Walcott vandaag de slechtste wedstrijd uit zijn carrière had gespeeld, dan had ik hem nog steeds willen houden.'

Mocht Arsenal nog geld willen vangen voor Walcott, dan moet de club hem in januari van de hand doen. Maar Wenger blijft hopen op een goede afloop. 'Walcott houdt van Arsenal en Arsenal houdt van Walcott. Wederzijdse liefde is het moeilijkst te vinden op deze wereld', sloot Wenger filosofisch af.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's