Wenger hekelt kritiek: 'Bij Arsenal steunen we elkaar'

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft gereageerd op kritiek van de Russische aandeelhouder Alisher Usmanov. De Fransman zei aan de vooravond van het Champions Leagueduel met Borussia Dortmund dat dat niet des Arsenals is.

Wenger hekelt kritiek: 'Bij Arsenal steunen we elkaar'

Een van de belangrijkste mannen binnen The Gunners liet eerder weten dat Wenger blijkbaar niet van zijn fouten leert. 'Arsène Wenger is een van de beste trainers ter wereld en ons team heeft potentie. Maar fouten worden niet kritisch geëvalueerd. Willen we met de besten in Engeland en Europa meedoen, moeten we ons op iedere positie versterken', aldus Usmanov, voor meer dan dertig procent eigenaar van de club.

En daar was Wenger op zijn beurt niet echt van gediend. 'In mijn achttien jaar bij deze club heb ik wel bewezen dat ik met kritiek kan omgaan en iedereen mag zijn mening hebben. Dat gezegd hebbende: bij Arsenal gelden bepaalde normen. Eén daarvan is dat we elkaar steunen in moeilijk tijden, dat is een heel belangrijke. Een tweede is dat we met elkaar praten als we iets te zeggen hebben, we stappen niet naar de kranten', haalde Wenger uit naar Usmanov.

'Geloof me, ik neem de kritiek totaal niet persoonlijk', ging Wenger verder. 'Ik respecteer die mening. Maar als je een Arsenal-man bent, ben je een Arsenal-man. Je doet mee of je haakt af, allebei kan niet', herhaalde hij dat wat hem betreft alle neuzen binnen de club dezelfde kant op moeten wijzen. 'Verder moeten we het allemaal niet te belangrijk maken.

Wilshere
Ook blikte Wenger vooruit op de confrontatie met Borussia Dortmund, waarvoor hij een aantal spelers moet missen. Doelman Wojciech Szczesny, aanvaller Theo Walcott zijn er niet bij, terwijl ook Jack Wilshere geblesseerd is. 'Hij heeft een behoorlijke verstuiking aan zijn enkel. Hoe ernstig het precies is weet ik niet, dat moet een specialist bepalen, maar het lijkt erop dat hij een paar wedstrijden moet missen.'

Tot slot ging de manager in op de absentie van Olivier Giroud: de spits werd door Arsenal niet ingeschreven. 'We dachten dat hij tegen deze tijd nog geblesseerd zou zijn', verontschuldigde Wenger zich. 'Toen we Danny Welbeck kochten, moesten we hem op de lijst zetten. Omdat het erop leek dat Giroud toch niet inzetbaar was, haalden we hem eraf. Hij is terug, dat is goed nieuws, maar logischerwijs staat hij nu niet op de spelerslijst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.