Wenger haalt weer uit naar Robben, Özil in de lappenmand

Reacties

Arsenal werd woensdag door Bayern München uitgeschakeld in de Champions League en na afloop richtte manager Arsène Wenger zijn woede op Arjen Robben. Ook had hij vervelend nieuws over Mesut Özil.

Wenger haalt weer uit naar Robben, Özil in de lappenmand

Robben liet zich tot twee keer toe gemakkelijk vallen tijdens de return in de achtste finale, tot ongenoegen van Wenger. Na de 1-1 in München - thuis had Arsenal al met 2-0 verloren - haalde de Fransman weer uit naar de vleugelaanvaller. 'Robben is erg goed in het maximaal halen uit helemaal niets. Hij is een fantastische speler, maar ook goede diver (duiker, red.).'

Al sinds zijn tijd bij Chelsea - waar hij in de periode 2004-07 onder contract stond - wordt Robben in Engeland beticht van schwalbes. Ook na de heenwedstrijd was Wenger al uitermate kritisch op de Oranje-international, die een strafschop verdiende na een overtreding van Wojciech Szczesny. 'Typisch een reactie van een verliezende coach. Het doet me niet zoveel want hij doet het vaker', reageerde Robben toen.

Tijdens de return ging Robben gewillig naar de grond in de extra speeltijd, waarna Bayern opnieuw een strafschop kreeg. Thomas Müller verzilverde het buitenkansje echter niet. 'De penalty die we kregen, was terecht', reageerde Robben. 'Ik werd van achter aangetikt. Maar ik wil het er verder niet over hebben, de scheidsrechter heeft het goed gedaan.'

Na afloop van het gelijkspel in München liet Wenger tevens weten dat Arsenal de komende weken geen beroep kan doen op Özil, die halverwege aan de kant bleef met een hamstringblessure. Naar verwachting is de Duitser vier weken uitgeschakeld.

Özil mist hierdoor onder meer de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur (uit), Chelsea (uit) en Manchester City (thuis). Die staan allemaal nog gepland voor deze maand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.