Wenger gaat in winter op zoek naar 'koopjes' voor Arsenal

Reacties

Vanwege het grote aantal blessures in zijn selectie wil Arsène Wenger komende winter de transfermarkt op. Dat zei de Franse manager van Arsenal donderdag tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan het competitieduel van zondag met Norwich City.

Wenger gaat in winter op zoek naar 'koopjes' voor Arsenal

De selectie van Wenger wordt het hele seizoen al geteisterd door blessures. Zo staan belangrijke spelers als Danny Welbeck en Jack Wilshere de rest van het kalenderjaar aan de kant. Afgelopen zaterdag kwam daar de enkelblessure bij van Francis Coquelin. De controlerende middenvelder, die tot dusverre een belangrijke schakel vormde bij de huidige nummer vier van de Premier League, staat drie maanden aan de kant.

'We verkeren in een positie waarin iets willen doen, als we de juiste kwaliteit vinden ', zei Wenger daarom, die ook best bereid is veel geld uit te geven. 'Wie houdt er niet van een koopje? Wat voor ons een koopje is, is een speler van topkwaliteit kopen, omdat alleen dat onze ploeg beter maakt. Patrick Vieira kostte tweeënhalf miljoen pond, maar we gaven ook veertig miljoen pond uit aan Mesut Özil. Ook dat beschouw ik nog steeds als een koopje, omdat we er een topspeler voor terugkregen.'

Zuinig
Wenger heeft in Engeland juist de reputatie zuinig te zijn, gezien de goed gevulde oorlogskas van Arsenal. Afgelopen zomer was Chelsea-doelman Petr Cech voor een bedrag van veertien miljoen euro de enige grote aankoop. Een jaar daarvoor rolden de euro's echter over de toonbank in het Emirates Stadium, toen onder anderen Calum Chambers, Mathieu Debuchy, Alexis Sánchez en Welbeck voor een gezamenlijk bedrag van 120 miljoen euro werden aangetrokken.

Voorin zal Wenger minder genoodzaakt zijn om geld uit te geven, want Alex Oxlade-Chamberlain en Theo Walcott zijn hersteld van de blessures die hen in november grotendeels aan de kant hielden. Daarentegen hielden Alexis Sánchez en Joel Campbell weer lichte klachten over aan het gewonnen Champions League-duel met Dinamo Zagreb (3-0). Daardoor staat er achter beide vleugelaanvallers een vraagteken voor het Premier League-bezoek aan Norwich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.