Wenger: 'Ferguson had zeker geschorst moeten worden'

Ook Arsenal-manager Arsène Wenger meent dat Sir Alex Ferguson tijdens het duel met Newcastle United (4-3 zege) op Boxing Day veel te ver is gegaan. De Franse coach vindt dat zijn collega van Manchester United geschorst had moeten worden.

Wenger: 'Ferguson had zeker geschorst moeten worden'

Met die mening sluit Wenger, die in het verleden al meerdere privéoorlogjes uitvocht met de Schot, zich aan bij de woorden van Alax Pardew. De trainer van Newcastle vroeg zich openlijk af waarom Ferguson niet werd gestraft voor zijn tirade aan het adres van de arbitrale leiding, terwijl hij zelf in het verleden wel een schorsing kreeg voor dergelijk gedrag.

'Ja, hij had geschorst moeten worden', laakt Wenger het terughoudende optreden van de Engelse voetbalbond (FA). 'Dat weer hij zelf waarschijnlijk ook wel. Soms gaan we langs de zijlijn wel eens over de schreef. Als dat het geval is, moeten we gestraft worden. Zo simpel is het.'

'Of het nou Ferguson is, of wie dan ook, regels zijn nu eenmaal regels', vervolgt Wenger. 'En die gelden voor iedereen, niet slechts voor enkelen.'

Overigens reageerde Ferguson kort na de kritiek van Pardew als door een adder gebeten. 'Hij is juist de ergste als het gaat om scheidsrechters aanvallen', verwees de Schot naar Pardew. 'Hij duwt ze en maakt er vervolgens een grapje van. Ik vind het ongelooflijk dat hij kritiek heeft op mij. Het is jammer, maar ik ben nu eenmaal de manager van de bekendste club ter wereld. Newcastle is slechts een nietig clubje in het noordoosten', besloot Sir Alex met een stevige sneer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's