Wellington Phoenix wil door met assistkoning Bonevacia

Reacties

Roly Bonevacia staat er goed op bij zijn club Wellington Phoenix, uitkomend in de Australische competitie. Hij kan een contractverlenging tegemoet zien.

Wellington Phoenix wil door met assistkoning Bonevacia

Vrij geruisloos vertrok Bonevacia (foto) eind vorig seizoen bij Roda JC. Na de degradatie van de Limburgers tekende de 23-jarige middenvelder een tweejarig contract bij Wellington Phoenix. In de A-League maakt hij momenteel naam als assistgever. Afgelopen weekend tijdens de 1-3 zege op Newcastle Jets vervulde Bonevacia een hoofdrol door bij alle goals de beslissende pass te geven.

In de acht voorgaande speelronden was de voormalige Ajacied zelf tweemaal trefzeker voor de club uit Nieuw-Zeeland, die evenwel in de Australische competitie speelt. Intussen heeft de clubleiding het management van Bonevacia laten weten zijn verbintenis open te breken en met drie seizoenen te verlengen.

Wellington Phoenix-coach Ernie Merrick had zich dit seizoen al positief uitgelaten over de Nederlander. Op zijn initiatief is Bonevacia als controlerende middenvelder gaandeweg het seizoen steeds vaker geposteerd in een meer offensieve rol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.