Welke speler gaan we in de KPN Eredivisie het meeste missen?

Het vertrek van Jack de Gier naar het Schotse Dunfermline Athletic is het grootste verlies voor de KPN Eredivisie. Groter dan het vertrek van David Connolly naar Wimbledon. Dat is de conclusie die je kunt trekken uit het stemgedrag op de poll 'Welke speler na Van Nistelrooy gaan we in de Nederlandse competitie het meeste missen?'

Welke speler gaan we in de KPN Eredivisie het meeste missen?

Bijna de helft van alle bezoekers van VI Planet zal De Gier missen. De spits wist bij vrijwel iedere club waar hij speelde de harten van de fans te veroveren. Door veel te scoren, maar ook door hard te werken en door voorop in de strijd te gaan. Wat dat betreft lijkt De Gier geschikt te zijn voor het Schotse voetbal.

David Connolly kan eveneens op aardig wat sympathie rekenen. De Ierse spits wist het bij Feyenoord nooit helemaal te maken, maar was bij Excelsior razendpopulair. Bijna had hij het komende seizoen het shirt van AZ gedragen. Maar grote heimwee van zijn vriendin dreef hem in de armen van het Londense Wimbledon.

Bijna één zevende van de bezoekers zal Joonas Kolkka missen. De Fin liet de PSV-fans vorig seizoen een paar keer juichen maar trainer Erik Gerets liet weten dit seizoen niet vaak een beroep op hem te zullen doen. Een stage bij Celtic liep op niets uit waarna de vleugelspits tekende bij het Griekse Panathinaikos.

Het gemis van Mitchell van der Gaag bij FC Utrecht en van Eric Viscaal bij De Graafschap is ongeveer even groot. In Utrecht moet Robert Roest Van der Gaag doen vergeten, Peter van Vossen krijgt in Doetinchem de kans uit te groeien tot publiekslieveling. Voor Delano Hill lijkt te gelden: Uit het oog uit het hart.

Bekijk hier al onze video's