Welbeck onzeker voor weerzien met Van Gaal

Reacties

Het is nog onzeker of Danny Welbeck zaterdag namens Arsenal in actie kan komen tegen zijn oude club Manchester United. De 23-jarige spits hield hamstringklachten over aan de interlandperiode, waardoor het treffen met de ploeg van manager Louis van Gaal serieus in gevaar is.

Welbeck onzeker voor weerzien met Van Gaal

Arsenal-manager Arsène Wenger bevestigde vrijdag de zorgen rond Welbeck. Een medische test moet gaan uitwijzen of hij vrijdag kan spelen.

Welbeck stapte afgelopen zomer voor twintig miljoen euro over naar Arsenal. Die transfer zorgde voor de nodige ophef, aangezien United vervolgens voor veel geld Radamel Falcao huurde. De Colombiaan kwam door fysieke problemen nauwelijks aan spelen toe, terwijl Welbeck toonde beter en beter te worden door de speeltijd die hij in Londen wél kreeg. In het Engelse elftal toont hij ook zijn talent door regelmatig te scoren.

Mocht Welbeck niet kunnen spelen, is de kans groot dat Olivier Giroud hem vervangt. De Franse aanvaller is net op tijd weer hersteld van zijn fysieke ongemakken (hij revalideerde na een gebroken scheenbeen). Ook middenvelder Mikel Arteta is er weer bij. Dat geldt niet voor Theo Walcott, die opnieuw afhaakte. Hij was pas net weer fit na een knieblessure, maar liep een bovenbeenblessure op.

Donderdag roemde Van Gaal tijdens de persconferentie Welbeck nog. 'Hij maakt nu zichtbaar gebruik van het feit dat hij veel speelt. Dat was ook het struikelblok bij United.'

Wenger wilde desgevraagd een dag later niets weten van een fout van Van Gaal, die Welbeck volgens critici veel te gemakkelijk liet vertrekken. 'Hij is nog jong, maar ik begrijp Van Gaal volkomen. Hij heeft hem bij United niet lang kunnen beoordelen. Dan is het lastig. Bij ons kan hij veel aan spelen toekomen, bij United kon dat niet. Bovendien had hij daar met Robin van Persie en Wayne Rooney concurrenten van wereldniveau.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.