Welbeck nog United-speler, maar ook paus, prins en WK-held

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Welbeck nog United-speler, maar ook paus, prins en WK-held

• Dat Danny Welbeck onlangs overstapte van Manchester United naar Arsenal zal niemand zijn ontgaan, zéker niet na diens hattrick van woensdag tegen Galatasaray in de Champions League. Bij de Engelse FA lijken ze dat echter even gemist te hebben... Volgens de officiële bekendmaking van de Engelse selectie speelt hij namelijk nog 'gewoon' bij Manchester United.

• Nee, gelukkig schatten ze Welbeck in de rest van Engeland wél op waarde. Na zijn drie treffers tegen Galatasaray staat hij aan de overkant van het kanaal inmiddels op een voetstuk. Zo hebben creatievelingen op Twitter hem inmiddels gebombardeerd tot vervanger van prins William, de paus, WK-held Bobby Moore en de koningin.

Ji-Sung Park mag dan zijn schoenen aan de wilgen hebben gehangen, de Zuid-Koreaan maakt zich op om op 5 oktober het veld van Old Trafford weer te betreden. Maar hij hoeft daartoe zijn voetbalkloffie niet meer aan te trekken. Park maakt namelijk zijn entree in zijn kersverse rol bij Manchester United, de club die hij van 2005 tot 2012 diende. 'Ik heb schitterende herinneringen aan mijn tijd bij Manchester United en ben trots en vereerd om ambassadeur van deze club te zijn.'

'Dit wordt mijn laatste seizoen in Barcelona. Ik ga naar Engeland, naar de bakermat van het voetbal'
• Dani Alves vertelt waar zijn toekomst ligt als zijn contract met Barcelona ten einde is. De Braziliaan laat nog in het midden om welke club het gaat. Maar Stoke City maakt natuurlijk als oudste club in de Premier League (opgericht in 1863) de meeste kans (O Globo).

'Ik ging naast Wesley Sneijder zitten en vroeg of hij dit mocht. Hij vertelde dat de bondscoach had gezegd dat ze konden gaan, mits ze maar voor elf uur terug waren. Onze internationals worden behandeld als baby's'
• Rio Ferdinand vindt dat de Engelse internationals te veel worden beperkt in hun doen en laten. De oud-international zag afgelopen zomer tijdens het WK bij Oranje hoe het ook anders kan. Want tot zijn verbazing zag hij tijdens een bezoek aan een hotelbar de hele Oranje-selectie binnenwandelen. De werkwijze van Louis van Gaal maakte een 'grote indruk' op Ferdinand.

• Het heeft ook zijn voordelen om als vrouwelijke scheidsrechter te midden van mannen een wedstrijdje te fluiten, zo ondervond Salome Di Iorio tijdens een duel in de Argentijnse Primera División. Want de hulp komt wel heel snel na een keiharde bal in haar gezicht.

'Voor mij en de andere keepers is het een nieuwe manier van werken, maar Frans weet alles van het kiezen van positie. Hij is een van de besten die ik heb gezien'
• De Spaanse international David de Gea prijst zich gelukkig met Frans Hoek, die in het kielzog van Louis van Gaal zijn entree heeft gemaakt bij Manchester United als keeperstrainer. (ManUtd.com)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.