'Wel jammer dat Verbeek niet komt naar klankbordgroep'

Ondanks zijn stelselmatige schimpscheuten richting de scheidsrechters, blijft AZ-trainer Gertjan Verbeek gewoon welkom voor bijeenkomsten van de klankbordgroep arbitrage van de KNVB.

'Wel jammer dat Verbeek niet komt naar klankbordgroep'

Verbeek zelf liet vorige week weten niet te zullen verschijnen op dergelijke vergaderingen, omdat het volgens hem toch niets uithaalt. Een week geleden was er weer een periodiek overleg van de klankbordgroep, die door de bond is opgericht om meer begrip tussen spelers, trainers en de scheidsrechters te creëren.

Gijs de Jong is voorzitter van dat orgaan als manager competitiezaken betaald voetbal. Hij heeft ook de arbitrage onder zijn hoede. 'Verbeek was en wordt gewoon uitgenodigd, ook voor de bijeenkomsten van 5 oktober vorig jaar en die van 18 januari dit jaar', zegt De Jong.

'Hij is geen lid van de trainersvakbond CBV, maar dat weerhoudt ons er niet van hem uit te nodigen. De klankbordgroep is in zijn algemeenheid positief over de ingezette koers en de wijze waarop spelers, trainers en scheidsrechters sinds dit seizoen met elkaar in contact komen.'

'De bedoeling is het onderlinge begrip en het wederzijdse respect te bevorderen. Op zich ook wel jammer dat Verbeek niet komt. Je ziet namelijk zowel aan de kant van de scheidsrechters als aan de kant van de spelers en trainers dat ze het prettig vinden buiten de wedstrijden om met elkaar in contact te komen. Over het algemeen doen we niks anders dan spelsituaties bespreken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's