Weinig zelfkritiek bij Oranje: 'Crisis wordt ons aangepraat'

Reacties

Oranje verloor woensdag voor de vierde keer in vijf duels onder leiding van bondscoach Guus Hiddink, maar Ibrahim Afellay, Stefan de Vrij en Tim Krul wilden de zaken ondanks die dramatische reeks toch vooral positief bekijken.

Weinig zelfkritiek bij Oranje: 'Crisis wordt ons aangepraat'

Na de smadelijke nederlagen tegen Italië, Tsjechië en IJsland en de zeer moeizame thuiszege op voetbaldwerg Kazachstan, ging Oranje woensdagavond onderuit tegen Mexico: 2-3. Ibrahim Afellay kwam na afloop echter met een wel heel opmerkelijk commentaar. 'Een crisis bij Oranje? Nee, dat wordt ons aangepraat', sprak hij tegenover RTL.

'Als je naar de statistieken gaat kijken, dan kun je misschien spreken van een crisis. Maar ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we niet in een crisis zitten', verwees de middenvelder van Olympiakos Piraeus naar het feit dat hij Oranje best goed vond spelen tegen de Midden-Amerikanen. En daar was doelman Tim Krul het wel mee eens.

De keeper van Newcastle United, die verrassend speelde in plaats van Ajacied Jasper Cillessen, kreeg drie goals om zijn oren. Desondanks toonde hij zich opvallend tevreden. 'Ik heb vanavond bij vlagen heel veel positieve dingen gezien, we hebben heel veel kwaliteit in de ploeg. We hebben gewoon te veel kansen weggegeven en krijgen stomme tegengoals', concludeerde hij.

Stefan de Vrij, die moest invallen voor de snel geblesseerd geraakte Ron Vlaar, zag er bij de derde tegengoal niet best uit. Desondanks moet het Nederlandse publiek volgens hem niet wanhopen. 'Zondag wordt een heel andere wedstrijd', blikte hij vooruit naar het EK-kwalificatieduel met Letland. 'We hebben er nog steeds heel veel vertrouwen in dat we die wedstrijd gaan winnen. Of Hiddink ook na zondag nog bondscoach is? Ja, absoluut', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.