Weinig scorende Diego Costa krijgt het vertrouwen bij Spanje

Reacties

Spanje neemt het zaterdag in het kader van de EK-kwalificatie in eigen huis op tegen Slowakije, lijstaanvoerder in groep C. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque, tweede in de poule, scoort erop los en maakt jacht op de koppositie. Toch loopt niet alles op rolletjes in de voorste linie van de Spanjaarden.

Weinig scorende Diego Costa krijgt het vertrouwen bij Spanje

Spanje staat met zes wedstrijden achter de rug drie punten achter op Slowakije, de tegenstander van zaterdag. Maar mocht het keurkorps van Del Bosque winnen, neem het de leidersrol in poule C over van de Oost-Europeanen. Spanje heeft met vijftien goals voor en drie tegen namelijk een beter doelsaldo. Slowakije incasseerde ook een drietal doelpunten, maar maakte met dertien goals twee treffers minder dan de veel scorende Spanjaarden.

Er lijkt bij La Roja dus geen reden tot klagen. De ploeg staat er goed voor wat betreft kwalificatie voor het EK in Frankrijk volgend jaar en is de productiefste ploeg in de poule. Toch is er één iemand die geen goede plaatsingscyclus afwerkt: spits Diego Costa.

Het klinkt misschien raar, een aanvalsleider van een veel scorende ploeg die geen doelpunten maakt. Maar de 26-jarige Chelsea-spits krijgt het voor elkaar bij Spanje. In zeven wedstrijden voor de ploeg van Del Bosque scoorde hij slechts één keer. Dit was in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen voetbaldwerg Luxemburg, die met 4-0 werd gewonnen.

Naast de geboren Braziliaan Diego Costa, die in aanloop naar het WK in Brazilië vorig jaar tot Spanjaard werd geneutraliseerd na een ijzersterk seizoen met Atlético Madrid (hij werd kampioen met de Madrilenen en scoorde 27 keer in 35 competitiewedstrijden), heeft Spanje nog een spits in de selectie: Paco Alcácer. De jonge aanvaller van Valencia (22) maakte in zes wedstrijden namens het Zuid-Europese land liefst vier doelpunten, waarvan drie in de huidige kwalificatiecampagne, en beschikt dus over betere statistieken.

Paco Alcácer namens Valencia trefzeker tegen Getafe in 2014. Hij speelt al zijn gehele leven voor zijn huidige werkgever, op een half seizoen na. In het seizoen 2012/2013 werd hij verhuurd aan Getafe.
Paco Alcácer namens Valencia trefzeker tegen Getafe in 2014. Hij speelt al zijn gehele leven voor zijn huidige werkgever, op een half seizoen na. In het seizoen 2012/2013 werd hij verhuurd aan Getafe.

Maar Del Bosque blijft Diego Costa in de punt van de aanval posteren. 'Wij selecteren hem, omdat we in hem geloven', aldus de Spaanse bondscoach. 'We geloven dat hij snel aan het scoren zal raken. Bij zijn club doet hij het ook goed en daarom denk ik dat het niet meer lang zal duren voordat hij van waarde is voor Spanje.'

Daarnaast is de 64-jarige oefenmeester te spreken over het werk dat de aanvaller van Chelsea verricht voor de Spaanse ploeg. 'In mijn ogen waren zijn optredens tegen Slowakije en Luxemburg zeker niet slecht. En bij Chelsea laat hij ook zien dat hij kan voetballen.'

Spanje - Slowakije begint zaterdagavond om 20.45 uur, met - zo lijkt het - Diego Costa in de spits. Drie dagen later, op dinsdag 8 september, gaan Del Bosque en zijn manschappen op bezoek bij Macedonië, dat op de voorlaatste plaats staat in poule C, één plek boven Luxemburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.