Weinig imponerend PSV dankt overwinning aan Depay

Reacties

PSV heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Het versloeg de Oostenrijkse eerstedivisionist Sankt Pölten (2-3) en had dat vooral te danken aan invaller Memphis Depay.

Weinig imponerend PSV dankt overwinning aan Depay

Na de moeizame exercitie in het heenduel van vorige week (magere 1-0 overwinning) had alles en iedereen bij PSV de hoop dat het in de return wat soepeler zou gaan. Trainer Phillip Cocu hield WK-gangers Santiago Arias, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum op de bank en zag dat het weer allemaal niet zo makkelijk verliep.

De eerste mogelijkheid was na een klein kwartier namelijk voor de ploeg uit de Oostenrijkse eerste divisie: Konstantin Kerschbaumer schoot van buiten de zestien rakelings naast. Aan de andere kant kon Luciano Narsingh een voorzet van Luuk de Jong geheel vrijstaand niet onder controle brengen.

Vlak daarna was het toch raak voor de Eindhovenaren, na uitstekend doorjagen van de goed spelende Adam Maher (foto boven). PSV counterde daarop via Oostenrijker Marcel Ritzmaier, die de bal precies op tijd gaf aan Jürgen Locadia. De spits, sinds de komst van De Jong spelend als linksbuiten, schoot de bal met links vervolgens hard en droog in de lange hoek: 0-1.

Aangever Marcel Ritzmaier (r) feliciteert Jürgen Locadia met zijn 0-1 tegen Sankt Pölten.
Aangever Marcel Ritzmaier (r) feliciteert Jürgen Locadia met zijn 0-1 tegen Sankt Pölten.

Daardoor moest Sankt Pölten drie doelpunten maken om door te gaan, en dat was te veel gevraagd voor de voetbaldreumes. Desondanks kreeg het, na mogelijkheden van PSV om het duel écht te beslissen, een goede kans. Jeffrey Bruma kopte te kort terug, maar Daniel Segovia werkte de bal naast.

Tien minuten na de pauze trof de Spanjaard wél doel. Hij besloot vanaf dertig meter eens uit te halen, en scoorde warempel. Doelman Jeroen Zoet gleed weg en kon niet meer bij de bal, die in de hoek verdween. PSV leek het daarna even kwijt en Maher moest een Oostenrijkse inzet van de lijn werken. Cocu besloot daarop om alsnog Depay het veld in te sturen.

En de invaller deed exact wat er van hem verwacht werd. Hij zorgde met een simpele treffer namelijk voor de 1-2, en daarmee de definitieve nekslag voor Sankt Pölten. Even later stelde hij De Jong middels een (weliswaar mislukte) halve omhaal in staat om simpel de 1-3 binnen te tikken. In de laatste minuut zorgde Kerschbaumer er, na een fraaie aanval, voor dat beide ploegen afsloten op 2-3.

Zo was het allerminst overtuigend wat PSV liet zien, maar gaan de Eindhovenaren 'gewoon' in de koker als er vrijdagmiddag om 13.00 uur in het Zwitserse Nyon wordt geloot voor de play-offs van de Europpa League. Cocu zal evenwel constateren dat er nog genoeg werk te doen is voordat PSV klaar is voor de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.