Weghorst schiet Heracles naar vierde plaats op Woudestein

Reacties

Heracles Almelo heeft met een 3-1 overwinning op Excelsior goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs voor een Europa League-ticket. Wout Weghorst was met twee doelpunten de grote man aan de kant van de Heraclieden.

Weghorst schiet Heracles naar vierde plaats op Woudestein

Weghorst had slechts zes minuten nodig om de openingstreffer over doelman Tom Muyters heen te tikken. Thomas Bruns stuurde de spits met een snel genomen vrije trap van eigen helft slim weg. Een half uur later knalde Weghorst zijn tweede treffer tegen de touwen (foto) na een subtiel steekballetje van Iliass Bel Hassani. Daarmee voerde de 23-jarige aanvaller zijn competitietotaal op naar tien goals.

Excelsior had in een enerverende eerste helft weinig in te brengen in eigen huis en zag bovendien topscorer Tom van Weert in de rust uitvallen. De spits hield een flinke bult op zijn hoofd over aan een botsing met ploeggenoot Sander Fischer en moest zich laten vervangen door Stanley Elbers.

De thuisploeg schoot na de rust echter uitstekend uit de startblokken. Brandley Kuwas zorgde na veertien seconden al voor een jubileum door de vierhonderdste thuistreffer voor de Kralingers uit de rebound binnen te schieten. De ploeg van trainer Fons Groenendijk kon die bliksemstart echter geen vervolg geven.

Ramon Zomer zorgde na een uur spelen voor de beslissing door uit een voorzet van Jaroslav Navratil volledig vrijstaand de derde treffer voor de bezoekers binnen te koppen. Diezelfde Zomer kreeg even later zelfs de kans om zijn tweede te maken, maar zijn volley ging over het doel van de Rotterdammers.

Desondanks gaf de ploeg van trainer John Stegeman een vervolg aan de goede serie. Dankzij tien punten uit de laatste vier duels staat Heracles nu vierde en passeert het FC Utrecht en AZ, die zondag in actie komen. Excelsior blijft zestiende en moet hopen dat concurrent Willem II zaterdagavond punten verspeelt tegen PSV.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.