Weggevallen Cerny wil zich bij A1 laten zien aan De Boer

Reacties

Vaclav Cerny kwam zes keer uit voor Ajax 1, maar zijn laatste optreden dateert alweer van december. De achttienjarige Tsjech speelt woensdagmiddag met de A1 in de achtste finale van de UEFA Youth League tegen Olympique Lyon en wil zich laten zien.

Weggevallen Cerny wil zich bij A1 laten zien aan De Boer

'In de A1 moet jij het goede voorbeeld geven, in het tweede mag je meer fouten maken maar moet je een dragende speler zijn en in het eerste mag je fouten maken', zei Frank de Boer over de verhoudingen van de verschillende elftallen bij Ajax. Cerny neemt die woorden ter harte. 'Ik wil een leider zijn', zegt hij op de clubsite.

Waar Donny van de Beek vorige week definitief aansloot bij de eerste selectie, moet Cerny daar nog even op wachten. De aanvaller maakte in het Europa League-duel met Celtic in november zijn eerste doelpunt voor Ajax 1, maar komt de laatste tijd niet in de plannen van De Boer voor. Robert Muric maakte daarentegen afgelopen zondag in het duel met Excelsior (3-0) wel zijn eerste minuten voor de hoofdmacht en was meteen goed voor een assist.

Cerny was in 2016 wel al goed voor twee goals in zes Jupiler League-duels voor Jong Ajax. Hij ziet de Youth League als een mooie etalage om zich te laten zien aan De Boer. De vorige wedstrijd tegen Sevilla deed hij dat te geforceerd, geeft hij toe. 'Ik had toen niet mijn beste periode, had weliswaar wat minuten gemaakt bij Jong Ajax, maar mijn productiviteit was niet goed. Het klopt dat ik iets te graag wilde, ik moet nu betere keuzes maken.'

Vorig seizoen eindigde het toernooi voor Ajax in de achtste finale, toen AS Roma na strafschoppen te sterk bleek. Die club is vanmiddag om 14.00 uur de tegenstander van PSV A1, dat ook nog in het toernooi actief is. Onder andere Barcelona, Real Madrid en Chelsea plaatsten zich al voor de kwartfinales. De Londenaren schreven vorig jaar het toernooi op hun naam met de huidige Vitesse-spits Dominic Solanke als topscorer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.