Weggestuurde Koeman: 'Schorsing zou belachelijk zijn'

Erwin Koeman zag zijn RKC Waalwijk een punt in de wacht slepen op bezoek bij AZ (3-3), maar maakte het einde van het duel niet mee. In de blessuretijd werd hij weggestuurd.

Arbiter Kevin Blom besloot op aangeven van vierde official Karel van den Heuvel dat Koeman de regels overtrad en zijn dug-out moest verlaten. ' Ik sprong op omdat er niet werd gefloten voor een overtreding op Ard van Peppen. Ik kwam buiten mijn vak terecht. Ja, je weet wel hoe het gaat.'

Koeman deed na afloop laconiek over het ingrijpen van de scheidsrechter. 'Ik lig er niet wakker van dat Blom me wegstuurde, ik lach er zelfs om, maar een schorsing zou belachelijk zijn. Schandalig zelfs.'

Gertjan Verbeek was op zijn beurt niet te spreken over de spelopvatting van RKC Waalwijk. 'Vanaf de eerste minuut laten ze de keeper al tijdrekken. Ze gaan bij het minste of geringste liggen. Daar snap ik echt helemaal niets van. Als je tegen een ploeg met zo'n negatieve spelopvatting speelt, dan moet je meer blessuretijd krijgen.'

In eigen huis kreeg AZ drie doelpunten tegen. Voor Verbeek is dat wennen. 'Verleden jaar was ons sterkste wapen dat we de minst gepasseerde verdediging waren. Dan pak je meer punten. In dit soort wedstrijden is drie doelpunten maken eigenlijk voldoende.' Foto: VI Images