Wegen Schaken en Feyenoord scheiden per direct

Reacties

Feyenoord heeft aflopende contract van Ruben Schaken per direct verscheurd. De 32-jarige vleugelspits was sinds de komst van trainer Fred Rutten op het tweede plan geraakt en mag transfervrij vertrekken. SC Heerenveen had al concrete interesse.

Wegen Schaken en Feyenoord scheiden per direct

Schaken was vanwege zijn uitzichtloze situatie net als Wesley Verhoek al niet meegereisd naar het trainingskamp in Dubai. Het ontbinden van zijn verbintenis is nu de volgende stap. 'Dit is voor beide partijen de beste oplossing', laat technisch directeur Martin van Geel via de officiële kanalen van de Rotterdamse club weten. 'Ruben kan nu de stap maken naar een andere club, dat gunnen we hem van harte.'

'Voor mij is het prettig dat er duidelijkheid is', reageert Schaken op zijn beurt. De rechtsbuiten groeide na een moeizame start in De Kuip uit tot basisspeler en schopte het zelfs tot international. Onder Rutten kon Schaken echter niet meer op een basisplaats rekenen, tenzij hij genoegen nam met een rol als rechtsback. Daar bedankte de ex-speler van SC Cambuur, BV Veendam en VVV-Venlo voor.

Eerder deze winter werd al duidelijk dat Schaken nog op voldoende interesse kan rekenen, waaronder Heerenveen. 'Ik voel me nog hartstikke fit en hoop op een mooie nieuwe uitdaging.' Ondanks de recente ontwikkelingen verlaat Schaken De Kuip met opgeheven hoofd. 'Dat ik vierenhalf jaar voor deze mooie club heb mogen spelen, is iets waar ik oprecht trots op ben. Een fantastische tijd', aldus Schaken, die in totaal tot 136 duels en achttien treffers voor Feyenoord kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.