Weg naar Everton ligt open voor De Boer na ontslag Martínez

Reacties

Manager Roberto Martínez moet zijn biezen pakken. De clubleiding van Everton verscheurt het tot medio 2019 doorlopende contract van de Spanjaard een speelronde voor het einde van het Premier League-seizoen, na de teleurstellende resultaten van de laatste maanden.

Weg naar Everton ligt open voor De Boer na ontslag Martínez

De trainer maakte in 2013 indruk in Engeland door met Wigan Athletic het grote Manchester City te verslaan in de finale om de FA Cup. Hoewel Wigan vervolgens degradeerde, had Everton genoeg gezien en legde de club de afkoopsom voor de jonge trainer op tafel. In een prima debuutseizoen leidde Martínez Everton naar een knappe vijfde plaats. Vorig seizoen was met een elfde plaats bijzonder teleurstellend en nu The Toffees dit seizoen na 37 speelronden de twaalfde plaats bezetten, heeft Martínez zijn krediet op Goodison Park definitief verspeeld.

De supporters waren het vertrouwen in de Spaanse oefenmeester al een tijdje volledig kwijt. Sinds 5 maart van dit jaar werden er in tien competitiewedstrijden slechts zes punten gepakt. In de halve finale van het toernooi om de FA Cup was Manchester United ook nog eens met 2-1 te sterk. De afgelopen tijd waren er iedere thuiswedstrijd spandoeken met de tekst Martínez Out te zien in Goodison Park.

'Ik snap de frustratie', zei de manager daarover. In het duel met Southampton (1-1) betrad een boze supporter zelfs het veld op zoek naar een confrontatie met Martínez. 'Wij zijn net zo teleurgesteld als de supporters. We zullen nooit wegkijken voor de mening van de fans, het is belangrijk om te weten hoe ze zich voelen.'

Saillant detail: Everton zet Martínez op straat op de dag dat Frank de Boer zijn vertrek aankondigde bij Ajax. De zaakwaarnemer van de hoofdcoach van de Amsterdammers liet in een eerder stadium al weten dat zijn cliënt openstond voor 'clubs als Everton en Valencia'. De Boer gaf donderdag echter wel te kennen dat hij niet zomaar ergens instapt. 'Het gevoel moet helemaal goed zijn, want anders ben je direct weer helemaal in de ban van het ritme.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.