'Weet niet wanneer ik voor het laatst heb gescoord'

Voor het eerst in 2012 was er reden tot juichen voor Vitesse. De club uit Arnhem boekte thuis tegen NAC Breda pas zijn eerste overwinning van het seizoen. Dankzij een treffer van Nicky Hofs.

'Het is volgens mij lang geleden dat ik gescoord heb, ik zou niet eens weten wanneer de laatste was', reageerde de middenvelder na afloop voor de camera's van Eredivisie Live. 'We hadden de vorige drie wedstrijden verloren en wilden nu voor eigen publiek alles of niets spelen. In de eerste helft deden we eigenlijk alles goed. We scoorden snel en kregen het publiek achter ons.'

Hofs, die op 28 augustus 2009 tijdens het uitduel met Roda JC Kerkrade (4-3 winst) voor het laatst scoorde, vond het van zichzelf een knappe treffer. 'Mike (Havenaar) hield de bal goed vast, waardoor ik kon bijsluiten. Ik kreeg 'm eigenlijk verkeerd voor mijn linkerbeen, maar dacht niet na en haalde hard uit. Na rust stond de organisatie niet goed en kwamen we nog in de problemen ook.' Foto: VI Images