Weerzien met Huntelaar voor Ajax in Europa League

Reacties

Ajax is tijdens de loting voor de kwartfinale van de Europa League gekoppeld aan het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar. De ploeg van trainer Peter Bosz speelt eerst thuis tegen de nummer elf van de Bundesliga, die het nog ooit eerder trof in Europa.

Weerzien met Huntelaar voor Ajax in Europa League

Ajax bereikte voor het eerst in veertien jaar de kwartfinale van een Europees toernooi door donderdag met 2-0 van FC Kopenhagen te winnen. De Amsterdammers zijn samen met Anderlecht en Schalke de drie overgebleven oud-winnaars van de UEFA Cup, de voorganger van de Europa League.

Voor Ajax is het de vierde keer dat het in de kwartfinale van de Europa League/UEFA Cup staat. Anderlecht en Schalke spannen de kroon (vijf), gevolgd door Celta (vier), Lyon (drie), Besiktas en United (twee). Genk debuteert in deze fase van het toernooi. Alleen in het jaar van de eindzege (1992) stootte Ajax door naar de halve finale.

Het Anderlecht van Bram Nuytinck treft het Manchester United van Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah. Het RC Genk van Jean-Paul Boëtius en trainer Albert Stuivenberg stuit op het Celta de Vigo van John Guidetti. Besiktas (Ryan Babel) neemt het op tegen Olympique Lyon, waar Memphis Depay niet speelgerechtigd is.

De heenwedstrijden in de kwartfinale van de Europa League worden afgewerkt op donderdag 13 april. Een week later staan de returns op het programma. De vier teams die als overwinnaar uit de strijd komen, strijden op 4 en 11 mei om een plek in de finale op 24 mei in de Friends Arena in Solna (Zweden).

Lees hieronder een uitgebreid portret over Schalke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.