Weerzien Kuipers met Spanje, Van Boekel naar Wit-Rusland

Reacties

Waar verschillende spelers uit de Eredivisie al uitvlogen voor de interlandbreak, mogen ook de Nederlandse scheidsrechters weer aan de bak. De UEFA heeft Björn Kuipers en Pol van Boekel aangewezen om een EK-kwalificatiewedstrijd te fluiten.

Weerzien Kuipers met Spanje, Van Boekel naar Wit-Rusland

Kuipers staat ruim een jaar na de finale om de Confederations Cup tussen Brazilië en Spanje (3-0, 30 juni 2013) aan de vooravond van een weerzien met de Spaanse nationale ploeg. De 41-jarige WK-ganger moet donderdag het bezoek van de regerend Europees kampioen aan Slowakije in goede banen leiden.

De selectie van bondscoach Vicente del Bosque moet in Zilina een goed vervolg geven aan de 5-1 zege op Macedonië van vorige maand. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zullen Kuipers zoals gebruikelijk assisteren. Vierde man is Mario Diks, Richard Liesveld en Peter Janssen zijn aangesteld als vijfde en zesde official.

Van Boekel fluit op dezelfde dag het tweede EK-kwalificatieduel van zijn carrière. De 39-jarige Limburger is scheidsrechter bij het treffen tussen Wit-Rusland en Oekraïne. Hij krijgt daarbij assistentie van Dave Goossens en Bas van Dongen. Vierde man is Patrick Langkamp, Kevin Blom en Dennis Higler zijn vijfde en zesde official.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.