Weerzien Glasgow Rangers en Celtic weer stap dichterbij

Reacties

Rangers FC heeft woensdagavond met het binnenhalen van de titel op het derde niveau van Schotland de opmars richting de Schotse Premier League een vervolg gegeven. Met een 3-0 zege op Airdrieonians bekroonde het voormalige Glasgow Rangers een waar successeizoen.

Weerzien Glasgow Rangers en Celtic weer stap dichterbij

In 2012 werd de Schotse grootmacht Glasgow Rangers failliet verklaard en teruggezet naar het vierde niveau van Schotland. Daarmee verdween direct de aloude tweestrijd met eeuwige rivaal Celtic, althans zeker voor een paar jaar. Na de doorstart werd Rangers FC vorig jaar al kampioen op het vierde niveau.

Woensdagavond was Lee McCulloch, de verdediger die de club ook na de driedubbele verplichte degradatie trouw bleef, de grote man. Nog voor rust had hij de eindstand met een zuivere hattrick op het scorebord gebracht. Van zijn goals in de derde, 21ste en 41ste minuut waren er twee uit een penalty.

Met de zege geeft de ploeg van Ally McCoist een vervolg aan een bijna perfect seizoen. Na vanavond staat de 54-voudig Schotse kampioen (hoogste niveau) op 28 optredens, waarvan er 26 werden gewonnen en twee gelijkgespeeld. Het puntentotaal van tachtig is imposant. De doelcijfers van 87-14, een doelsaldo van 73, spreken wat dat betreft boekdelen. Door de voorsprong van 26 punten op Dunfermline is de titel, en belangrijker de promotie naar het tweede niveau van Schotland, met nog acht duels te gaan al zeker.

De ruim veertigduizend supporters konden zich de tweede helft voornamelijk bezighouden met het vieren van de titel. Een weerzien met Celtic is zodoende weer een stapje dichterbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.