Weergaloze hakbal Guti op historische avond in Riazor

Real Madrid verliet na achttien jaar zonder succes Riazor als winnaar (1-3). Een weergaloze hakbal van Guti bleef bij het historische succes op het netvlies.

Real Madrid, dat begon zonder Nederlandse inbreng, legde met een prima eerste helft de basis voor de verdiende overwinning op Deportivo La Coruña. De Koninklijke, die in november 1991 voor het laatst won in La Coruña, kwam na dertien minuten op voorsprong. Esteban Granero kopte bij de tweede paal raak.

De 2-0 na veertig minuten kwam op naam van Karim Benzema, maar kon vooral worden toegeschreven aan Guti. De aanvoerder kon zelf uithalen, maar koos zonder er ogenschijnlijk oog voor te hebben voor een hakbal. Voor Benzema was het daarna een koud kunstje.

Een goedkope strafschop na een buiteling van Riki bracht in de slotfase de spanning terug in Riazor. De invaller benutte de zelf versierde buitenkans. Meer kwam er niet van Deportivo, dat in blessuretijd van Benzema de genadeklap kreeg.