Weerbaar Twente profiteert van puntenverlies concurrentie

FC Twente heeft zich teruggeknokt van een achterstand tegen SC Cambuur, waarmee het belangrijke winst boekt in de titelrace: 3-1.

In eigen huis bracht Twente zichzelf voor rust in de moeilijkheden. Verdediger Rasmus Bengtsson (foto boven in duel met Ogbeche) maakte na 25 minuten in het strafschopgebied een domme overtreding op Bartholomew Ogbeche. Met de hiervoor toegekende penalty wist Ramon Leeuwin, die de bal snoeihard binnen schoot, wel raad. Vlak voor rust kreeg Luc Castaignos een uitgelezen mogelijkheid om Twente weer naast Cambuur te schieten, maar de spits punterde de bal tegen de paal.

Nadat hij na rust opnieuw een goede kans om zeep had geholpen, was het bij de derde keer wel raak. Castaignos kopte een vrije trap van Dusan Tadic binnen in de 54ste minuut. Zes minuten later nam Twente bij een nieuwe standaardsituatie de leiding. De vers ingevallen Shadrach Eghan plaatste na een korte corner de bal in de verre hoek.

Hoekschop
Daarna ontstond een open wedstrijd, met goede mogelijkheden aan beide kansen, maar het was Twente dat opnieuw toesloeg uit een dood spelmoment. Bengtsson kopte uit een hoekschop van Quincy Promes overtuigend bij de eerste paal binnen en herstelde daarmee zijn fout, die Cambuur de openingstreffer opleverde. Torgeir Børven maakte in de 67ste minuut zijn Twente-debuut als vervanger van Castaignos.

Door de zege profiteert Twente optimaal van het puntenverlies van Ajax, Vitesse en Feyenoord, die allemaal gelijk speelden dit weekeinde. Twente blijft weliswaar derde staan, maar verkleint het gat naar koploper Ajax tot vier punten. De club uit Enschede heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld dan de Amsterdammers. Cambuur blijft veertiende.