Wéér UEFA-boete PSV: totaalbedrag stijgt naar 38.000 euro

Reacties

PSV moet voor de derde keer een flink bedrag overmaken naar de UEFA. De Eindhovenaren maken op de clubwebsite melding van een nieuwe boete voor het 'het blokkeren van de trappen door supporters', hetgeen volgens de Europese voetbalbond de veiligheid in het geding brengt.

Wéér UEFA-boete PSV: totaalbedrag stijgt naar 38.000 euro

PSV krijgt de sanctie opgelegd naar aanleiding van het Europa League-duel met Panathinaikos. 'Eerder dit seizoen moest PSV om dezelfde reden al betalen na de wedstrijd tegen Soligorsk. De UEFA heeft de vorige boete verdubbeld en zal dat in de toekomst mogelijk weer doen', zo luidt een aanvulling in het statement.

Ook vorig seizoen kreeg PSV al eens een boete voor de nu wederom bestrafte overtreding. Destijds betrof het het duel met Zulte Waregem.

'PSV riep twee maanden geleden op tot begrip en medewerking van de supporters, maar heeft dus opnieuw financiële schade opgelopen', zo stelt de club. 'In totaal heeft PSV om deze reden al 38.000 euro moeten overmaken aan de UEFA.'

Streng
'Of we het leuk vinden of niet, de UEFA is streng als het gaat om deze veiligheidsmaatregel', legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit. 'Die spelregels moeten we daarom naleven met z’n allen. Nu worden we opnieuw financieel aangepakt door de UEFA en je kunt er vergif op innemen: als er bij de wedstrijd tegen Dinamo Moskou weer supporters op de trappen staan, zal de UEFA-waarnemer opnieuw rapport maken en ons een nieuwe boete sturen. Het lijkt mij dat niemand met hart voor PSV dat wil.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.