Weer statement van AC Milan over aanblijven Inzaghi

Trainer Filippo Inzaghi wordt ondanks de 3-0 nederlaag van zondag tegen Napoli hoe dan ook niet ontslagen bij AC Milan. Althans nu nog niet. Dat heeft de Italiaanse club zondagavond nogmaals duidelijk gemaakt.

Eerder deze week liet de clubleiding na de nederlaag tegen Genoa (woensdag, 1-3) ook al weten de 41-jarige oefenmeester in ieder geval tot het einde van dit seizoen te behouden.

Inzaghi blijft ondanks de derde nederlaag op rij en alle commotie rondom zijn toekomst rustig. 'De mensen praten al vanaf mijn eerste dag over mijn toekomst bij AC Milan. Dus in dat opzicht is er niet veel veranderd', zei Inzaghi direct na afloop van de nederlaag in Napels tegen Sky Sport Italia.

'Ik sta hier onder contract en zolang ik hier de kans krijg zal ik alles geven omdat Milan veel voor mij betekent', vervolgde Inzaghi, die na de nederlaag tegen Napoli vooral te doen had met zijn spelers. 'Ik vind het vervelend voor het team. Na het wegsturen van Mattia De Sciglio (al na 43 seconden, red.) hebben we zeventig minuten alles gegeven. De openingsgoal van Napoli sloeg vervolgens in als een bom. Die rode kaart is beslissend geweest. Ik kan mijn team verder niets verwijten.'

Al in de eerste minuut kreeg De Sciglio namens het geplaagde elftal van Inzaghi een rode kaart voor een overtreding op Marek Hamsik. Namens Napoli liet Gonzalo Higuaín dé kans op de 1-0 liggen door de daaropvolgende strafschop te missen, maar de huidige nummer vier van de Serie A sloeg in de tweede helft alsnog toe met drie treffers in een tijdbestek van zeven minuten. Voor AC Milan houden de problemen aan. De tiende plek is immers even triest als veelzeggend voor de afgegleden Italiaanse grootmacht.