Wéér scorende Zahavi schiet zichzelf in de Israëlische geschiedenisboeken

Reacties

Eran Zahavi blijft on fire in dienst van de nationale ploeg van Israël. Hij scoorde dinsdagavond wéér, en staat nu in de geschiedenisboeken van zijn land. Bovendien heeft de spits van PSV een record in zicht.

Wéér scorende Zahavi schiet zichzelf in de Israëlische geschiedenisboeken
© Pro Shots
Israël
Israël
2 - 1
Moldavië
Moldavië

In de 28ste minuut van het thuisduel met Moldavië opende Zahavi de score. Hij schoot de bal vanaf de rand van de zestien met een droge knal in de verre hoek, waarmee hij zijn land op 1-0 zette. Het was zijn negende (!) goal in zijn laatste acht interlands. In totaal staat Zahavi nu op 33 interlandgoals. Dat is net zoveel als Mordechai Spiegler, die tussen 1963 en 1977 zijn doelpunten maakte. Zahavi is nu dus gedeeld topscorer aller tijden van Israël.

Zijn goal was bovendien erg belangrijk. Israël moet eigenlijk wnnen om nog kans te maken op de tweede plaats in de WK-kwalificatiepoule. Het heeft met Oostenrijk en Schotland twee geduchte concurrenten, koploper Denemarken is niet meer in te halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.