Weer record Bayern, dure reclame en patat voor Maher

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Weer record Bayern, dure reclame en patat voor Maher

• We weten niet wie er onttroond is, maar Bayern München meldt vol trots weer een wereldrecord rijker te zijn. Ook het duel met Eintracht Braunschweig van zaterdag is uitverkocht, en dat is de 250ste Bundesliga-wedstrijd op rij dat alle kaarten zijn verkocht.  

• Het is een begeerde prijs, de wereldbeker. En als het aan enkele Chinezen had gelegen was die voor meer mensen bereikbaar geworden dan voor de wereldkampioen. Maar het feestje ging niet door. De douane legde in het Chinese Yiwa namelijk beslag op de 1020 replica’s van de cup.

•  In de commercial voor de Philips AirFryer, een frituurpan op hete lucht, schitteren naast vier PSV-spelers ook teammanager Mart van den Heuvel en exploiteur Paul van Kemenade van De Herdgang. In de clip houden Santiago Arias, Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Adam Maher (foto boven) zich op het eerste gezicht niet bepaald aan het voedingspatroon van een topsporter.

•  Nederland opent het WK op vrijdag 13 juni tegen Spanje, een herhaling van de finale van de vorige editie. Wie rond die wedstrijd wil adverteren moet een aardige zak geld meenemen, want de Ster vraagt liefst 6.666 euro per seconde. In totaal 200 duizend euro per halve minuut, bijna het dubbele van wat in Nederland ooit is betaald voor een tv-reclame.

•  Ophef in België. Na het duel van woensdagavond tussen Club Brugge en Racing Genk zorgde Stephan Poelmans, de commercieel directeur van Genk, voor tumult met bovenstaande tweet. Als snel probeerde hij in gesprek met Het Laatste Nieuws  de schade te beperken. 'Als speler heb ik altijd heel veel bewondering gehad voor Michel Preud'homme, maar als ik zie hoe hij zich naast het veld gedraagt dan heb ik het daar heel moeilijk mee. Ik heb dit niet gezegd omdat ik een slechte verliezer ben. Want het is niet alleen tegen Genk dat hij zo tekeer gaat, het is elke wedstrijd opnieuw het geval.' Overigens raakte Michel Preud'homme in Nederland ook al in opspraak, door zijn verhitte manier van coachen en benaderen van scheidsrechters als trainer van Twente. Bekijk hieronder de wedstrijd die voor de ophef zorgde.

• We zijn nog niet klaar in België, want het kan altijd erger. De tweet van Poelmans was niet bepaald chique, maar wat er bij Standard Luik gebeurde mag gerust schandalig genoemd worden. Na het 2-2 gelijkspel tegen Lokeren van donderdag drongen enkele raddraaiers de catacomben binnen en verstoorden de persconferentie. Naar verluidt uit protest tegen trainer Guy Luzon. Dat de heren niet bijster slim zijn blijkt wel uit de stand, Standard mag dan uit vorm zijn maar is nog altijd koploper met een punt voorsprong op Club Brugge, twee op Zulte Waregem en drie op Anderlecht.

Bekijk hier de samenvatting van het duel met Lokeren.

•   Vele voetballiefhebbers zouden graag een WK-ticket in hun bezit hebben. Voor de fans die daar slechts van kunnen dromen: zo ziet een ticket eruit.

•  'Hij is een atleet op noppen'
Niemand minder dan Usain Bolt is in gesprek met Marca vol lof over loopwonder Gareth Bale (foto boven), die met een fantastische sprint woensdag de bekerfinale tegen Barcelona besliste door de winnende goal (1-2) te maken. De Jamaicaan kan het weten. Hij heeft in zijn kast zes gouden olympische medailles winnen: twee van de honderd meter sprint, twee van de tweehonderd meter sprint en twee van de vier keer honderd meter estafette. Zou hij het niet een keer kunnen opnemen tegen Bale?

Bekijk hier de beelden van de Spaanse bekerfinale.

•  Nee, het is geen grap. André-Pierre Gignac kan met veertien goals in dertig Franse competitieduels bij Olympique Marseille bogen op een redelijk aantal doelpunten. Maar desalniettemin is hij in elk stadion het mikpunt van de fans. Waarom? Omdat er wat kilootjes te veel aan zijn lijf hangen. Zo krijgt hij overal 'Un Big Mac pour Gignac' naar zijn hoofd. De vertaling laat zich raden. Maar was is nu het verhaal? De creatievelingen van Burger King, de concurrent van McDonalds, hebben de spits gebruikt voor een heuse reclamecampagne. En, nee, hij is er niet blij mee. Er zijn reeds juridische stappen aangekondigd.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.