Weer hoofdrol Eriksen bij winnend Tottenham

Christian Eriksen heeft Tottenham Hotspur aan een overwinning op Fulham geholpen. De Deense middenvelder maakte met twee assists het verschil: 3-1.

In de vier duels voorafgaande aan het treffen met Fulham maakte Eriksen vier doelpunten en gaf hij drie assists. Daarmee was hij betrokken bij zeven van de laatste elf treffers van Tottenham en ook tegen Fulham maakte de ex-Ajacied het verschil. In de 35ste minuut zorgde hij er met een vrije trap voor dat Paulinho de 1-0 kon intikken en na ruim een uur stond Eriksen opnieuw aan de basis van een Tottenham-doelpunt. Zijn vrije trap werd dit keer afgemaakt door Younes Kaboul: 3-1.

Tussendoor had Fulham wat teruggedaan via Steve Sidwell, die voor rust de gelijkmaker verzorgde na een misser van Ezekiel Fryers. Direct na de hervatting zette Harry Kane Tottenham op voorsprong na een goede voorzet van Aaron Lennon. Een kwartier voor tijd kreeg Fulham nog de kans om terug in de wedstrijd te komen na een handsbal van Eriksen, maar Hugo Lloris stopte de strafschop van Sidwell.

Heitinga
Behalve de nederlaag kreeg Fulham nog een tegenvaller te verwerken. John Heitinga moest zich in de 66ste minuut laten vervangen met een dijbeenblessure. Hoe ernstig deze kwetsuur is, moet nog blijken. Fulham staat met drie duels te spelen op de achttiende positie, wat aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Tottenham is zesde.