Wéér een Portugees: Wolves kan nu elftal vol Portugezen opstellen

Reacties

De Portugese invloeden bij Wolverhampton Wanderers worden opnieuw groter. De Premier League-club heeft zich versterkt met Chiquinho, die al de elfde Portugees in de A-selectie wordt.

Wéér een Portugees: Wolves kan nu elftal vol Portugezen opstellen
© Pro Shots

De 21-jarige buitenspeler is overgenomen van Estoril en heeft een contract tot de zomer van 2026 getekend in Engeland. Volgens Engelse media betaalt Wolves zo'n 3,5 miljoen euro voor de jonge aanvaller en kan de transfersom door bonussen nog oplopen tot vijf miljoen euro. Het is wel duidelijk dat er volgens de beleidsbepalers van The Wolves nog steeds buitenkansjes te vinden zijn op de Europese markt.

Mede door de grote invloed van de bekende zaakwaarnemer Jorge Mendes na de overname door de Chinese investeerdersgroep Fosun in 2016 is er een grote Portugese enclave ontstaan. Niet alleen veel spelers hebben de Portugese nationaliteit. De Portugese coach Nuno Espírito Santo werd na zijn vertrek naar Tottenham Hotspur vorige zomer als Wolves-manager opgevolgd door landgenoot Bruno Lage, onder wie het team nu verdienstelijk achtste staat in de Premier League.

Bekijk hieronder het elftal Portugese spelers in de A-selectie van Wolves. Overigens zijn John Ruddy, Conor Coady en Max Kilman de enige Engelsen in de spelersgroep.

Naam Positie
José Sá (29) Doelman
Toti Gomes (23) Centrumverdediger
Nélson Semedo (28) Vleugelverdediger
Rúben Neves (24) Verdedigende middenvelder
Bruno Jordão (23) Centrale middenvelder
João Moutinho (35) Centrale middenvelder
Pedro Neto (21) Buitenspeler
Chiquinho (21) Buitenspeler
Daniel Podence (26) Buitenspeler
Francisco Trincão (22) Buitenspeler
Fábio Silva (19) Spits
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.