'Wéér Barcelona geloot, we komen niet meer'

Reacties

De loting voor de achtste finale van de Champions League leverde een aantal prachtige affiches op. Voetbal International zette de belangrijkste reacties en feiten op een rijtje.

'Wéér Barcelona geloot, we komen niet meer'

'Ongelooflijk... Volgend jaar komen we niet meer naar de loting, we weten toch al wie we treffen. We hebben voldoende vertrouwen: we hebben dit jaar thuis van Bayern München en uit bij AS Roma gewonnen. Bovendien is het leuk: ik kan op visite bij familie en vrienden'
• Technisch directeur Txiki Begiristain van Manchester City werkte in het verleden voor Barcelona, maar ontmoet met zijn Engelse werkgever nu al voor het tweede jaar op rij zijn oude club. Met een grap blikt hij vooruit op het treffen.

'Het is inderdaad dezelfde loting als vorig jaar, toen hadden we het behoorlijk lastig. Aan de andere kant weten we alles van die club. City heeft een uitstekende ploeg en een prima trainer. Het gaat weer moeilijk worden'
• Aan de andere kant is zijn collega Andoni Zubizarreta eveneens niet al te positief over de dubbele ontmoeting met de Engelse landskampioen.

• Ook de ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en Chelsea is een reprise van vorig seizoen, al betrof het toen een kwartfinale. In Parijs tonen ze aan klaar te zijn voor de herkansing.

'Doe PSG maar. Het is voor ons fans makkelijk te bereizen, dus supporters hoeven niet veel geld te betalen om die kant op te gaan. Bovendien is het een uitstekende ploeg. Die tref ik het liefste, omdat dat mijn jongens motiveert. Dus als ik mag kiezen, ook al kan dat niet, kies ik PSG'
• Chelsea-manager José Mourinho constateerde zaterdag nog dat wensen uitspreken geen zin heeft, maar hij kreeg toch wat hij wilde.

• Arsenal-speler Tomas Rosicky speelt in de achtste finale tegen AS Monaco. Tijdens de loting deelde de Tsjech via Instagram nog even een sneer uit naar rivaal Manchester United en noemde in het begeleidende tekstje bovendien voormalig Arsenal-ploeggenoot Robin van Persie.

• Voor Arsène Wenger betekent de reis naar AS Monaco een terugkeer op de plek waar hij tussen 1987 en 1994 zijn trainerscarrière begon (foto boven). 'Dat lijkt me wel wat, terugkeren naar mijn eerste thuis. Ik heb daar geweldige herinneringen liggen omdat zij me de kans gaven als jonge trainer', zei de Fransman eerder deze week al. Hij werd op zijn wenken bediend.

'We zijn vorig jaar verpulverd door Real, een van de beste ploegen ter wereld. Maar ieder team is te kloppen. Ook de regerend Champions League-kampioen'
• Ook Schalke 04 krijgt te maken met een tegenstander die het vorig jaar in de achtste finale trof: Real Madrid. Toen verloor het met 6-1 en 3-1, maar aanvoerder Benedikt Höwedes heeft er desondanks vertrouwen in.

'We moeten vorig jaar in ons achterhoofd houden, toen we het in de eerste wedstrijd al beslisten. We hebben vertrouwen, maar voetbal is soms oneerlijk. Dit jaar zal het moeilijker gaan, we zijn op onze hoede en hebben respect voor een ploeg waar we uitstekende banden mee hebben'
• Nu de Galácticos in Marokko zijn voor het WK voor clubteams, reageerde algemeen directeur Emilio Butragueño namens Real Madrid. Zoals het hoort is hij op zijn hoede, ondanks de resultaten van vorig seizoen.

• Ook Borussia Dortmund en Juventus troffen elkaar al eerder, de meest memorabele ontmoeting is de finale uit 1997. Toen wonnen de Duitsers met 3-1, geen wonder dus dat ze zich op de nieuwe confrontatie verheugen.

'Het kon beter, maar het kon ook een heel stuk slechter. Al met al was het wel een van de ploegen die we hoopten te treffen. Niet omdat Dortmund minder is dan andere, maar omdat het een fantastische test voor ons zal zijn'
• Ook Juventus-keeper Gianluigi Buffon heeft er zin in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.