Wedstrijdminuten komen steeds dichterbij voor Fischer

Reacties

Als alles volgens plan verloopt, maakt Viktor Fischer vanaf volgende week weer volledig deel uit van de groepstraining van Ajax. Mits alles goed gaat mag hij na die week vervolgens aan wedstrijdminuten denken.

Wedstrijdminuten komen steeds dichterbij voor Fischer

De Deense aanvaller traint al enige tijd weer mee met de selectie van trainer Frank de Boer, maar bepaalde vormen laat Fischer uit voorzorg nog schieten. Als de twintigjarige vleugelspits deze week geen reactie krijg op de geleverde inspanning zal hij vanaf volgende week de gehele oefensessies meemaken. Als ook díe trainingsweek naar wens verloopt, mag Fischer langzaam weer aan wedstrijdminuten bij Jong Ajax gaan denken.

Bijna exact een jaar geleden liep Fischer in het thuisduel met AZ (saillant genoeg ook donderdag de tegenstander in Amsterdam) een hamstringblessure op. Twee maanden later werd hij geopereerd en werd gehoopt op een rentree in september, maar dat bleek te optimistisch gedacht. Gezien de duur van de blessure wil Ajax het logischerwijs rustig aan doen met Fischer. Volgende week kan hij evenwel de volgende stap in zijn revalidatie zetten.

Tegen AZ zal Thulani Serero waarschijnlijk zijn rentree maken. Op bezoek bij Vitesse (1-0 nederlaag) ontbrak hij zondag nog met een liesblessure, maar de verwachting is dat hij donderdag weer inzetbaar zal zijn. De onlangs van Barcelona overgekomen doelman André Onana zit donderdag weer op de bank, Diederik Boer (knieblessure) is nog niet fit genoeg om als tweede keeper te fungeren. Kolbeinn Sigthórsson (knie) en Joël Veltman (hamstring) zullen eveneens ontbreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.