Wedstrijd van het jaar voor NAC: 'Natuurlijk is er druk'

Reacties

De wedstrijd van het jaar, zo noemt NAC-aanvoerder Dirk Marcellis de partij tegen Heracles, die zaterdagavond dus gewoon doorgaat. In een vol Rat Verlegh Stadion.

Wedstrijd van het jaar voor NAC: 'Natuurlijk is er druk'

Voor de thuisclub zijn er geen excuses meer. Er moet worden gewonnen om nog een reële kans te maken om de nacompetitie te kunnen ontlopen. 'Natuurlijk is er de druk, die kan ik niet wegnemen. Als je daar niet mee om kan gaan, dan moet je geen profvoetballer worden', aldus trainer Robert Maaskant op de clubsite.

Marcellis stond zijn coach bij: 'Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het is nu of nooit. Natuurlijk voelen we de druk, maar we moeten er voor zorgen dat dit niet de overhand krijgt. Ik verwacht vooral veel strijd. Zij willen winnen en wij moéten winnen. Ik verwacht niet de meest hoogstaande wedstrijd, maar wel een vol spanning.'

Problemen
NAC mist zaterdag Gill Swerts (geschorst), Erik Falkenburg, Aleksandar Damcevski, Menno Koch en Jesse van Bezooijen. Tegenstander Heracles kent veel minder personele problemen. Alleen Jeroen Veldmate en Simon Cziommer ontbreken met hamstringklachten.

'We bereiden ons voor zoals we altijd doen, dus de spelers goed informeren en goed trainen. Als je nu niet weet waar het om gaat... Ik heb niet het gevoel dat er extreem veel druk op staat', laat Heracles-trainer John Stegeman weten, die blij is dat de wedstrijd in een uitverkocht stadion kan plaatsvinden. 'Het is natuurlijk mooi om in een vol stadion te spelen. Wij nemen ook 750 supporters mee. Dat is mooi, daar is iedereen ooit voetballer voor geworden.'

Nummer zestien NAC staat op de ranglijst drie punten achter op Heracles en Excelsior en heeft bovendien het slechtste doelsaldo van deze drie ploegen. Het duel in Breda begint zaterdag om 19.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.