Wedstrijd van de Week: topper op de eerste speeldag

Reacties

Dit seizoen komt Voetbal International elke week met een uitgebreide voorbeschouwing op een topwedstrijd uit de Jupiler League. Voor de eerste speelronde is er gekozen voor VVV-Venlo - SC Cambuur.

Wedstrijd van de Week: topper op de eerste speeldag

De absolute topper op de eerste speeldag in de Jupiler League is de wedstrijd tussen VVV-Venlo en SC Cambuur. Hoewel de ware kracht van alle ploegen natuurlijk nog moet blijken, mogen beide ploegen zeker gerekend worden tot de titelkandidaten. De Venlonaren eindigden vorig seizoen als tweede achter kampioen Sparta Rotterdam en bovendien waren zij met 85 goals de meest productieve ploeg in de Jupiler League. NAC Breda (84) en Sparta (83) scoorden net iets minder. Cambuur daarentegen had met 79 tegentreffers de Eredivisie-ploeg met de meest gepasseerde defensie.

Twee keer in tien seizoenen
VVV en Cambuur speelden in de laatste tien seizoenen slechts twee keer tegen elkaar. De club uit Leeuwarden mocht zich de voorbij drie jaargangen Eredivisionist noemen, de Limburgers kwamen de vier seizoenen daarvoor uit op het hoogste niveau. De laatste onderlinge ontmoeting dateert van 13 februari 2008. Sandro Calabro opende namens VVV de score, maar goals van Ruud ter Heide en Rachid El Khalifi zorgden voor een 1-2 overwinning voor Cambuur. Die thuisnederlaag van VVV bleek de enige verliespartij in eigen stadion dat seizoen. De Venlose formatie kroonde zich tot kampioen en promoveerde, Cambuur werd derde. In het seizoen 2006/07 boekte VVV voor het laatst een thuisoverwinning op Cambuur: 3-2.

Van Clint Leemans, die door VVV werd overgenomen van PSV, wordt veel verwacht in Venlo.
Van Clint Leemans, die door VVV werd overgenomen van PSV, wordt veel verwacht in Venlo.

Venlose aanval is gebleven
VVV-trainer Maurice Steijn zag met Gianluca Nijholt (NAC), Robin Buwalda (NEC), Niels Fleuren (FC Emmen), Jordy Deckers (Ermis Aradippou) en Kristiaan Haagen (ASV Geel) voornamelijk defensieve krachten vertrekken, maar de zo succesvolle aanvalslinie bleef vooralsnog behouden. Topscorer Ralf Seuntjens (28 goals) bleef wegens gebrek aan serieuze belangstelling in Venlo en met het behendige trio Johnatan Opoku, Torino Hunte, Leandro Resida en het grote talent Vito van Crooij bleven de spelers die Seuntjens in stelling brachten. Ook scoorden zij zelf regelmatig, mede dankzij het sterke aanspeelpunt voorin.

Aanvoerder Danny Post, die zijn contract verlengde, bewaakt de balans. De nieuwelingen Clint Leemans (Jong PSV) en Tim Receveur (Almere City) strijden om de plek naast Post. Achterin zijn doelman Maarten de Fockert (Heerenveen), Roel Janssen (Fortuna Sittard) en de teruggekeerde Nils Röseler (Chemnitzer FC) de vervangers voor de vertrokken spelers. VVV lijkt zeker niet zwakker geworden ten opzichte van het prima vorige seizoen.

Rob Maas slaagde niet als hoofdtrainer van Vitesse, maar krijgt bij SC Cambuur een tweede kans.
Rob Maas slaagde niet als hoofdtrainer van Vitesse, maar krijgt bij SC Cambuur een tweede kans.

Rob Maas aast op rehabilitatie
Rob Maas begon en eindigde zijn actieve loopbaan op het tweede Nederlandse niveau. Hij begon bij Eindhoven in het seizoen 1989/90 en zette in de jaargang 2008/09 een punt achter zijn carrière bij RKC Waalwijk. Als trainer is de Jupiler League onbekend terrein voor Maas. Met RKC degradeerde hij weliswaar als assistent-trainer onder Erwin Koeman, maar Maas zelf verkaste naar Vitesse om assistent bij Peter Bosz te worden.

Het hoofdtrainerschap bij Vitesse bleek geen succes. Maas debuteerde op 16 januari van dit jaar als eindverantwoordelijke, toevallig tegen Cambuur, met een 0-2 overwinning. Bij Cambuur krijgt hij de kans op rehabilitatie. Met aanvallend voetbal wil hij de Friezen snel terugleiden naar de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.