Wederopstanding Feyenoord krijgt vervolg tegen Roda JC

Feyenoord heeft zondagmiddag in de eigen Kuip de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Tegen Roda JC hoefden de Rotterdammers zich niet bovenmatig in te spannen en zette topscorer Graziano Pellè een clubrecord op zijn naam: 4-0.

Wederopstanding Feyenoord krijgt vervolg tegen Roda JC

De ploeg van trainer Ronald Koeman, die Jordy Clasie moest missen vanwege een hamstringblessure en Joris Mathijsen verkoos boven Bruno Martins Indi, had een halfuur  nodig om op stoom te komen. Het openingsdoelpunt viel uit een strafschop van Ruud Vormer, die daarmee zijn voormalige werkgever pijn deed. Voorafgaand aan de penalty was Samuel Armenteros neergehaald door Kees Luijckx. Uiteindelijk wed nog even gebakkeleid over wie aan zou gaan leggen - Tonny Vilhena werd weggehaald door aanvoerder Stefan de Vrij - maar het was Vormer die de score opende.

Vormer opent vanaf elf meter de score.
Vormer opent vanaf elf meter de score.

Pellè, die donderdag in het Europa League-duel met Kuban Krasnodar nog een strafschop miste, schoot Feyenoord op slag van rust na 2-0. De bal viel op de rand van het zestienmetergebied voor zijn voeten en de Italiaan ramde de bal in het doel. Door zijn zesde competitiedoelpunt is hij nu gedeeld topscorer van de Eredivisie met Alfred Finnbogason. Bovendien vond hij in de 34 Eredivisie-optredens die hij afwerkte voor Feyenoord liefst 33 keer het net.

Na rust kon Roda geen vuist maken en was het linksback Miquel Nelom die de voorsprong vergrootte. Hij werd, weliswaar in buitenspelpositie, aangespeeld door Vilhena en schoot eenvoudig zijn eerste competitiedoelpunt voor Feyenoord binnen. Vormer had met het openingsdoelpunt ook al zijn eerste Eredivisie-goal voor de Rotterdammers gemaakt.

Feest in De Kuip.
Feest in De Kuip.

Mede door een rode kaart voor Henk Dijkhuizen, na een domme sliding op de benen van Ruben Schaken, kon Feyenoord de eindstand op 4-0 bepalen. Invaller John Goossens schoot van afstand raak met een harde schuiver. Feyenoord heeft door de zege na vijf duels zes punten. Roda heeft nog wel een puntje meer.

Pellè scoorde voor de negende keer op rij in een Eredivisie-thuisduel. Daarmee evenaarde hij het clubrecord van Nico Jansen, die in het seizoen 1975/76 hetzelfde deed. Bovendien bleek nog maar eens hoe belangrijk Pellè in De Kuip voor de équipe van Koeman is: in zijn laatste tien officiële thuisduels, maakte hij dertien doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen