Wederom persoonlijk drama voor Bilbao-verdediger Yeray

Reacties

Yeray Álvarez heeft een flinke dreun te verwerken gekregen. De 22-jarige verdediger van Athletic de Bilbao moet wederom behandeld worden vanwege teelbalkanker, de ziekte waar hij in december juist van hersteld leek.

Wederom persoonlijk drama voor Bilbao-verdediger Yeray

Yeray brak dit seizoen definitief door bij de Basken. De verdediger kreeg speeltijd in zeventien van de eerste twintig officiële wedstrijden dit seizoen, totdat de club op 23 december bekendmaakte dat er teelbalkanker geconstateerd was bij hem. Een week later onderging hij al een operatie.

Yeray herstelde razendsnel, want op 4 februari maakte hij zijn rentree op bezoek bij Barcelona. Vijf dagen nadat hij de negentig minuten had volgemaakt in Camp Nou bereikten Bilbao en Yeray bovendien een akkoord over een nieuw contract, dat hem nog tot 2022 verbindt aan de club.

Woensdag kwam er echter triest nieuws naar buiten. In een statement laat Athletic weten dat er bij controle een 'abnormaliteit' is ontdekt en dat hij chemotherapie moet ondergaan. Daar zal hij de komende dagen mee beginnen, waarna de behandeling volgens zijn werkgever zo'n drie maanden zal duren. Yeray heeft de selectie van Spanje Onder-21, waarmee hij zou deelnemen aan het EK, inmiddels verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.