'We verdienden een punt tegen het beste team ter wereld'

Reacties

Roger Schmidt bezorgde als coach van Red Bull Salzburg met een 3-0 oefenzege op Bayern München collega-trainer Pep Guardiola al eens kopzorgen, dinsdagavond leverde het dappere pressievoetbal van Bayer Leverkusen tot ongenoegen van de 48-jarige Duitse tacticus net geen overwinning op in Camp Nou.

'We verdienden een punt tegen het beste team ter wereld'

Bayer Leverkusen leidde dankzij een kopgoal van Kyriakos Papadopoulos bijna een uur met 1-0, maar van een revanche voor de 7-1 afstraffing van drieënhalf jaar geleden kwam het niet. Moegestreden gaf Die Werkself de overwinning in de laatste tien minuten nog uit handen. En dat deed bijna net zoveel pijn als de oorwassing van 8 maart 2012.

'We verdienden een punt tegen het beste team van de wereld in hun eigen stadion', zei Schmidt na afloop op de UEFA-website. 'Volgens mij hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld. We verdedigden met passie en hadden de kans om de tweede goal te maken. Maar toen voerde Barcelona de druk op.' Het had twee goals in korte tijd van Sergio Roberto en Luis Suarez tot gevolg.

Revanche voor de 7-1 nederlaag kreeg Leverkusen daarom niet, eerherstel wél. Want, zo stelde Schmidt: 'Zelfs zonder Messi heeft Barcelona een superteam. Luis Suarez maakte een doelpunt van wereldklasse. Barcelona verdiende de overwinning ook, maar ik ben erg  trots op de wedstrijd die mijn spelers hebben gespeeld. We waren alleen een beetje uitgeput in de slotfase.'

En dat heeft alles te maken met het drukke speelschema, maar ook met de energievretende speelwijze van de nummer vier van vorig seizoen. 'Zo is voetbal soms', zei aanvoerder Lars Bender na de vierde wedstrijd in tien dagen. 'Ongelooflijk bitter. We hadden hier bijna voor een kleine sensatie gezorgd. Dat is ons niet gelukt, maar dit optreden is wel bemoedigend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.