'We hebben Robben nodig om onze doelen te bereiken'

Reacties

Arjen Robben bezit een bijzondere status bij Bayern München en heeft volgens voorzitter en clubicoon Karl-Heinz Rummenigge een voorbeeld gegeven hoe om te gaan met een teleurstelling.

'We hebben Robben nodig om onze doelen te bereiken'

Robben bewees afgelopen zomer in Brazilië van een onschatbare waarde te zijn voor het Nederlands elftal. Aan de hand van de aanvaller reikte Oranje tot de derde plaats. Maar ook in het sterrenensemble van Bayern München is hij van doorslaggevende waarde, stelt bestuursvoorzitter Rummenigge.

'Het feit dat we de laatste twee jaar acht prijzen hebben gewonnen, draagt sterk de naam Arjen Robben', aldus de oud-international op de website van de Beierse grootmacht. 'Hij is een superspeler die door geen ploeg honderd procent kan worden uitgeschakeld. Ik hoop dat hij verschoond blijft van blessures. We hebben hem nodig om onze doelen te bereiken.'

Rummenigge schrijft de kracht van de Oranje-international mede toe aan de knappe mentale weerbaarheid na de gemiste strafschop in de Champions League-finale van 2012, waarna Chelsea er uiteindelijk met de beker vandoor ging. 'Dan kun je twee dingen doen: eraan onderdoor gaan of jezelf oprichten en de weg bewandelen zoals hij heeft gedaan. Ik heb het niemand anders méér gegund dan Robben om in 2013 de beslissende treffer te maken.'

De aanvaller nam destijds op Wembley in de slotfase de 2-1 voor zijn rekening, waarop Borussia Dortmund geen antwoord meer had. Robben verdiende daarmee ook de titel Man of the Match.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.