'We hebben lelijk gewonnen, Cambuur was geweldig'

PEC Zwolle bereikte dinsdag ten koste van SC Cambuur de halve finale van het KNVB-bekertoernooi, maar trainer Ron Jans van de titelverdediger en matchwinner Jody Lukoki geven toe dat de zege in Leeuwarden (3-2 na verlenging) onverdiend was.

'Als je naar deze wedstrijd kijkt, denk ik niet dat het verdiend is', reageerde Lukoki na de wedstrijd tegenover FOX Sports. 'Ik denk dat we vandaag lelijk hebben gewonnen. Cambuur speelde gewoon geweldig. En dat ik de winnende maak is natuurlijk ook fantastisch.'

Vorig seizoen werd Lukoki nog door Ajax verhuurd aan Cambuur, dat PEC Zwolle dinsdagavond vastzette op eigen helft. 'We wilden gewoon druk vooruit zetten, maar ik denk dat Cambuur vandaag heeft laten zien dat het een geweldig voetballende ploeg is.'

'Wij waren gewoon minder dan Cambuur', gaf ook Jans tijdens de persconferentie na de wedstrijd toe. De trainer van PEC Zwolle genoot van de wedstrijd én zijn keeper. 'Het was echt reclame voor het voetbal deze wedstrijd. Warner Hahn was geweldig.'

Toen de bezoekers via Ryan Thomas in de 51ste minuut op een 2-0 voorsprong kwamen, leek de wedstrijd gespeeld. Maar Jans zag een ex-speler van PEC Zwolle met twee doelpunten binnen tien minuten voor de ommekeer zorgen. 'Geweldig om Furdjel Narsingh hier te zien schitteren.'

Ook na de gelijkmaker van Narsingh bleef Cambuur kansen krijgen en Jans erkende dat zijn ploeg in de slotfase goed wegkwam. 'In de laatste vijf minuten kan Mikhail Rosheuvel de wedstrijd gewoon beslissen. In de verlenging zijn wij gelukkig, er waren toen nog zoveel corners voor Cambuur.'