'We hebben geen spits die twintig goals maakt in een seizoen'

Reacties

Het ontbeert Manchester United volgens manager Louis van Gaal aan een veelscorende spits. Met name Radamel Falcao en de op dit moment geblesseerde Robin van Persie maken een teleurstellend seizoen door.

'We hebben geen spits die twintig goals maakt in een seizoen'

'Het klopt, ik kan dat niet ontkennen', liet Van Gaal weten tijdens een persconferentie. 'Van Persie kan het niet ontkennen, Falcao kan het niet ontkennen en Wayne Rooney speelt niet meer zoveel op die positie. We kunnen niet ontkennen dat wij op het moment geen spits hebben die twintig goals maakt in een seizoen.'

'Maar dat zegt niets over volgend seizoen', vervolgde de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal. 'Het kan dat zij een ongelukkig jaar hebben en daar moet ik aan denken. Ik moet samen met mijn personeel bepalen of het dat is of iets anders.'

Van Persie is voorafgaand aan de 27ste speelronde clubtopscorer van United met tien doelpunten. Rooney scoorde tot dusver acht keer, terwijl Falcao slechts vier keer het net wist te vinden. Van Gaal kan mogelijk pas in april weer over Van Persie beschikken, aangezien de aanvaller kampt met een enkelblessure.

Ondanks het gebrek aan een echte doelpuntenmaker bezet United met nog twaalf wedstrijden voor de boeg de vierde plaats in de Premier League, die aan het einde van dit seizoen rechtgeeft op een plek in de voorronde van de Champions League. Zaterdag speelt de ploeg van Van Gaal thuis tegen Sunderland (aftrap 16.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.