'We hadden die 100 procent kansen moeten benutten'

FC Twente kwam in stadion Euroborg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. De ploeg van Co Adriaanse had een fors overwicht maar slaagde er niet in enkele goede kansen in een doelpunt om te zetten.

'Vooraf weet je dat het lastig is als je naar FC Groningen moet. Zij hebben recent gewonnen van Ajax en wij speelden donderdag nog in de Europa League (4-1 winst op Odense BK, red.)', blikte coach Adriaanse terug op de wedstrijd op de site van FC Twente. 'De tweede helft waren wij beter en hebben we vijf honderd procent kansen gehad. Wout Brama, Luuk de Jong, Denny Landzaat en met name Ola John en Nacer Chadli hadden de winnende treffer moeten maken.'

FC Groningen-coach Pieter Huistra besefte dat FC Twente de betere ploeg was. 'Wij willen elke tegenstander, die in de Euroborg komt, onder druk zetten. Daar zijn we vandaag niet in geslaagd. We toonden te weinig lef en waren nerveus. Na rust was dit beter van onze kant en komen we op basis van strijd op 1-1. FC Twente bleef echter op hoog niveau spelen en kon goed wisselen. Complimenten aan doelman Brian van Loo die wist te voorkomen dat FC Twente de kansen benutte.' Foto: VI Images