WBA stuit opmars Van Gaals United na rode kaart Mata

Reacties

Manchester United heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om kwalificatie voor Europees voetbal. Uit tegen West Bromwich Albion ging het mis voor de ploeg van manager Louis van Gaal na een rode kaart voor Juan Mata: 1-0.

WBA stuit opmars Van Gaals United na rode kaart Mata

Door vier opeenvolgende overwinningen was de sfeer bij United opperbest in aanloop naar het uitduel met West Brom. Van Gaal en consorten hadden plots weer zicht op kwalificatie voor de Champions League via de competitie. Bovendien doen The Red Devils ook nog mee in de Europa League en het FA Cup-toernooi. Een extra meevaller was dat centrumverdediger Chris Smalling zijn rentree in de basis maakte, wat Timothy Fosu-Mensah zijn plek kostte. Van Gaal startte ook niet met Memphis Depay, waardoor Daley Blind de enige Nederlander in zijn opstelling was.

Tegen het defensief sterke West Brom was weinig meer terug te zien van het frisse United-spel van de laatste weken. De bezoekers kregen nauwelijks mogelijkheden en kwamen extra in de problemen door Mata. De Spanjaard was woensdag nog de gevierde man door met een vrije trap de winnende goal te maken tegen Watford, maar onderscheidde zich dit keer op negatieve wijze. In een tijdsbestek van drie minuten incasseerde Mata twee gele kaarten, waardoor United halverwege de eerste helft door moest met tien man.

WBA profiteerde in de 66ste minuut van deze overtalsituatie. Salomón Rondón ontsnapte bij een voorzet van Sébastien Pocognoli (ex-AZ) aan de aandacht van Blind en schoot koelbloedig raak: 1-0. Een kwartier voor tijd kwam Memphis alsnog in het veld om nog wat te doen aan de achterstand. Marcus Rashford, die dit keer geen indruk kon maken, ging voor hem naar de kant. In de 82ste minuut kwam ook Fosu-Mensah nog binnen de lijnen. Ook het inbrengen van twee extra Nederlanders bood echter geen soelaas voor Van Gaal.

Door de nederlaag in West Bromwich is United op de ranglijst weer terug bij af. West Ham United heeft de vijfde plek overgenomen van de ploeg van Van Gaal, die nu vijf verliespunten verwijderd is van een plek die goed is voor de voorronde van de Champions League. WBA blijft in de middenmoot staan en is al vrijwel zeker van handhaving in de Premier League.

Donderdag kan United in de Europa League revanche nemen voor de misstap in de competitie. Dan staat het eerste duel van het tweeluik met Liverpool op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.