Wattamaleo: 'Ik sta kennelijk ergens onderaan de lijstjes'

Kevin Wattamaleo zit sinds zijn afscheid van Excelsior nog steeds te wachten op een nieuwe club. De 23-jarige middenvelder wil zich graag bewijzen.

Wattamaleo: 'Ik sta kennelijk ergens onderaan de lijstjes'

Wattamaleo kan door zijn transfervrije status ook na het sluiten van de transfermarkt nog aan de slag. De middenvelder hoopt op korte termijn de gesprekken met een club uit de Eerste Divisie een positieve wending te geven. Een vetpot zal het niet worden. Maar net als tientallen lotgenoten wil hij gewoon voetballen.

Mede dankzij de trainingen bij AZ waar hij dankzij Gertjan Verbeek welkom was (onder de huidige AZ-coach debuteerde de speler bij Feyenoord, red.) voelt Wattamaleo zich topfit. 'Toch heeft het lang geduurd voordat er eindelijk wat belangstelling kwam'', zegt hij in VI. 'Dat viel me wel tegen. Of ik me een slachtoffer voel van deze tijd? Je merkt er wel iets van, maar nee… Als je een goed seizoen achter de rug hebt, is het volgens mij geen probleem.'

Toch gaat de economische malaise niet helemaal onopgemerkt voorbij aan de voetbalwereld. 'Ik zie Theo Lucius op amateurbasis bij RKC spelen, terwijl ik denk: die kan nog makkelijk mee', zegt Wattamaleo.

'Kennelijk beoordelen veel mensen mij ook op het vorige seizoen, waarin ik niet lekker draaide. Misschien zijn ze mijn naam vergeten, of ben ik onderaan de lijstjes terechtgekomen. Maar ik weet dat ik meer in mijn mars heb. Ik wil nog niet wegvallen uit de voetbalwereld. Ik hoef gaan topsalaris, maar wil gewoon laten zien dat ik op het hoogste niveau thuishoor.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's