Watford moet na historische start vrezen voor puntenstraf

Reacties

Watford loopt gevaar om zwaar gestraft te worden nadat de Britse krant The Telegraph een vervalste brief in handen heeft gekregen. Een boete en zelfs puntenmindering dreigt voor de Premier League-club, waar Daryl Janmaat, Nordin Amrabat en Heurelho Gomes spelen.

Watford moet na historische start vrezen voor puntenstraf

Gino Pozzo (foto) werd voorafgaand aan het seizoen 2014/15 eigenaar van Watford, het seizoen waarin The Hornets promoveerden naar de Premier League. Pozzo nam Watford over op basis van een brief van HSBC, één van de grootste banken van de wereld. Hierin stond dat het bedrijf dat Watford wilde overnemen, Hornets Investment Limited, voldoende geld had om een bankgarantie aan af te geven, wat nodig was om Pozzo de controle over de club te laten krijgen.

Deze brief werd verstuurd naar het bestuur van The Football League, de organisator van het Championship, waarin Watford destijds speelde. The Telegraph heeft een kopie van de brief in handen gekregen en stelt na onderzoek dat die vals was. Hornets Investment Limited was bijvoorbeeld nooit een klant voor HSBC, meldt de krant. Pozzo zelf zou niets van de brief af hebben geweten.

The Football League gaat naar aanleiding van het artikel in The Telegraph onderzoek doen. Mocht blijken dat de krant het bij het juiste eind heeft, heeft Watford valse financiële informatie verstrekt. Hier staan zware straffen op, uiteenlopend van een boete tot puntenmindering. Dit laatste zou een hard gelag voor de club zijn. Watford staat negende met twaalf punten uit negen wedstrijden, de beste start ooit in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.